13 fesztiválfellépést lehet nyerni a Fülesbagoly Tehetségkutatókon

Fülesbagoly tehetségkutató versenyt rendeznek idén három hazai városban is.
Fülesbagoly Tehetségkutató versenyt rendeznek idén már három hazai városban is.
Vágólapra másolva!
Három városban rendeznek idén Fülesbagoly Tehetségkutatót, az eddigi helyszínekhez, Martonvásárhoz és Budapesthez 2020-ban Debrecen is csatlakozott. A könnyűzenei versenyek különálló események, mindháromra lehet jelentkezni országhatáron belül és kívülről is. A döntőbe jutott zenekarokra rengeteg nyeremény vár, többek közt 13 fesztiválfellépés, tévés zenélés, rádiós jelenlét, előzenekarozás, és sajtókampány.
Vágólapra másolva!

A Fülesbagoly Tehetségkutatót először Martonvásáron rendezték meg, az elmúlt két évben pedig a Fejér megyei város mellett Budapesten is. Újdonság, hogy

idén Debrecen is befogadja a rendezvényt.

A három tehetségkutató különálló esemény, szervezésében, jelentkezésben, nyereményekben és zsűriben egyaránt. Közös pont mindössze, hogy

mindháromra Magyarországról, illetve magyar lakta határon túli településekről jelentkezhetnek hangszeres előadók, együttesek a könnyűzenén belül bármilyen stílusban, legyen az pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country, stb.

A Fülesbagoly Tehetségkutató versenyre még lehet jelentkezni. Forrás: Origo

A jelentkezés mindhárom versenyre elkezdődött a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 20-20 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek, muzsikusok vannak, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Jónás Vera, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zenészek, Molnár Gábor, a Gold Record igazgatója, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője, Koczka Bori, a Zeneszöveg stratégiai vezetője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója.

A tehetségkutatókon rengeteg nyereményt zsebelhetnek be a döntősök, összesen 13 fesztiválfellépést (Szegedi Ifjúsági Napok, Paloznaki Jazzpiknik, Fekete Zaj, Vidor Fesztivál, Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál, Zamat Fesztivál, Fehértone Fesztivál, SzemesFeszt, Budaörs Fesztivál, Művészetek Völgye /Harcsa Veronika Udvar, és a Campus Fesztiválon 3 koncert) oszt ki a zsűri. Előzenekarozást lehet nyerni a FISH!, a Road és a Margaret Island előtt. Mindhárom nyertes 5 millió forint értékű sajtókampányt nyert, élő zenélést a Music Channel Popcity műsorába, részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint. Emellett még számos nyereménnyel gazdagodhatnak a zenekarok, legyen az YouTube optimalizálás a WMMD-től, rádiós jelenlét, kiemelt megjelenés a Zeneszövegtől, arculattervezés, vagy Kovács Ákos Dadan menedzsertől egy coach képzés.

Fülesbagoly Tehetségkutató versenyt rendeznek idén már három hazai városban is. Forrás: Origo

A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. Az egyik legkülönlegesebb nyereményt a MOME OPEN ajánlotta fel, az egyik döntős zenekar tagja vagy stábtagja ugyanis elvégezheti náluk ingyen a következő music videó tanfolyamot, és az ott szerzett tudással, a MOME eszközparkjával vizsgafeladatként készíthet klipet az együttesnek.Az idei első Fülesbagoly Tehetségkutató március 28-án lesz Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, a második május 3-án Debrecenben, a Nagyerdei Víztorony kertjében, míg a harmadik június 21-én Budapesten, a Kobuci Kertben.

A Fülesbagoly Tehetségkutatók az Öröm a Zene rendszerében jöttek létre, a Hangfoglaló Program támogatásával.