Több mint százezer látogatót vonzott a Szépművészeti Múzeum Rubens, van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítása, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható.

Február közepéig látogatható a Szépművészeti Múzeum Rubens, van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítása, amit már több mint százezren láttak. A komoly érdeklődés miatt a hét minden napján, tehát hétfőn is nyitva van a kiállítás. A február közepéig látogatható kiállítás utolsó három hétvégéjén – péntektől vasárnapig, január 31-től kezdődően – este nyolc óráig áll nyitva a múzeum.

A tárlat októberben nyitott, csaknem 120 művet mutat be, amik negyven nagy közgyűjteményből, többek között a párizsi Louvre-ból, a szentpétervári Ermitázsból, a madridi Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeztek.

Rubens- és Van Dyck-festmények költöztek a Szépművészetibe

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címmel körülbelül 120 művet felvonultatva mutatja be a dél-németalföldi festészet kiemelkedő mestereit a Szépművészeti Múzeum szerdától látható kiállítása. Szerdától látogatható a Szépművészeti Múzeum kiállítása, amely Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora címet kapta, és amely mindegy 120 művet felvonultatva mutatja be a dél-németalföldi festészet kiemelkedő mestereit.

A kiállításon Rubens harminc és van Dyck csaknem húsz remekműve mellett más flamand mesterek alkotásait is megtekinthetik a látogatók. A tárlaton helyet kapott van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amelyet 2018 végén a londoni Christie's aukcióján vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum.