18 éves csillag is fellép az Oscar-díjkiosztón

festival Horizontal
US singer-songwriter Billie Eilish performs during Corona Capital Music Festival in Mexico City, on November 17, 2019. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
A friss Grammy-díjas Billie Eilish is szerepel majd a 92. Oscar-díjátadó műsorában. Az amerikai filmakadémia közleménye szerint a 18 éves énekesnő különleges előadással lép színpadra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai filmakadémia közleménye szerint különleges előadással készül a 92. Oscar-gálára Billie Eilish. A közösségi médiát máris elárasztották a találgatások arról, hogy a fiatal sztár esetleg az új Bond-film főcímdalát énekeli majd a gálán. Főleg azért merült fel, mert korábban

a felvétel bemutatóját tavaszra ígérték.

Billie Eilish sikeréről sokat elmond, hogy a vasárnapi Grammy-díjátadóról elhozta a négy legjelentősebb díjat. (Megszerezte a legjobb albumnak, felvételnek, dalnak és új felfedezettnek járó díjat is. Ő az első nő a Grammy-díjak történetében, előtte eddig csak Christopher Crossnak sikerült ez a bravúr 39 évvel ezelőtt.)

A Grammy-gálát is beárnyékolta Kobe Bryant halála

Beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár halála az idei, 62. Grammy-díjkiosztó gálát, amelynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples Center - Bryant egykori csapatának, a Lakersnek a hazai stadionja - adott otthont. Vasárnap este tartották az idei, sorban pedig a 62. Grammy-díjkiosztót.

A Los Angeles-i énekesnő mellett az Oscar-gálán olyan sztárok lépnek majd fel, mint Elton John, Idina Menzel, Cynthia Erivo, Randy Newman és Chrissy Metz. Ők azonban a legjobb filmbetétdal kategóriában szereplő számokat énekelik.

Január elején jelentették be, hogy Eilish lesz a társszerzője és az előadója az új Bond-film főcímdalának. A Nincs idő meghalni című Bond-epizód áprilisban debütál a mozikban. Az Oscar-gálák történetében több alkalommal jutottak díjhoz a Bond-számok: 2012-ben Adele kapta az Oscart a legjobb betétdalért, amit a Skyfall című epizódban énekelt, Sam Smith pedig 2016-ban a Spectre főcímdalával nyert Oscart. Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját február 9-én, vasárnap rendezik meg Hollywoodban.