Hatalmas ováció és üresen hagyott hely - így emlékeztek Gesztesi Károlyra a színésztársai

Páratlan Páros, tapsrend, hely kihagyva
Vágólapra másolva!
Megható beszéd, hatalmas ováció és üresen hagyott hely a tapsrendnél - így emlékeztek a Bánfalvy Stúdió színészei Gesztesi Károlyra, aki nélkül hétfő este lépett fel először a társulat Mosonmagyaróváron. A nemrégiben meghalt színész helyett Beleznay Endre játszott a Páratlan Páros című darabban.
Vágólapra másolva!

Hatalmas ovációval tisztelgett a közönség Gesztesi Károly emléke előtt a Páratlan Páros előadásán. A Bánfalvy Stúdió színészei sem feledkeztek el egykori kollégájukról, Harmath Imre megható beszédet mondott, és a tapsrendnél is üresen hagyták a színészlegenda helyét - írja a Ripost.

A társulat hétfő este a Páratlan Páros című darabot mutatta be az új szereposztásban, amelyben Gesztesi karakterét Beleznay Endre személyesítette meg. Gesztesi Károly három darabban is főszerepet játszott, ám egyikben sem volt váltótársa. Így a társulatnak egyik pillanatról a másikra kellett megneveznie, hogy kik azok a színészek, akik átveszik a szerepét.

Forrás: Ripost/Bánfalvy Stúdió

Az előadás a körülmények ellenére jól sikerült, a Mosonmagyaróváron játszott darab Gesztesi kedvenc előadása volt. A Ripostnak Beleznay Endre mesélte el, milyen volt a hangulat, és miként emlékeztek meg a művészről.

- mondta a lapnak Beleznay, aki három előadásban is együtt játszott Gesztesivel. A színész számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a kollégája szerepét eljátszhatja, de egyben mérhetetlenül nehéz feladat is, főleg először.

- árulta el Beleznay, aki a mai napon is színpadra lép Gesztesi szerepében.