Madonna, aki világkörüli turnéján több koncert lemondására kényszerült sérülései miatt, szerdán este a londoni Palladiumban lépett fel a Madame X című műsorával.

Több koncertet mondott le az utóbbi időben Madonna, de szerdán újra színpadra állt a londoni Palladiumban, és úgy néz ki, folytatja a Madame X elnevezésű turnéját. Az előzetesen tervezett 93 fellépésből már tízet lemondott komoly térd- és csípőfájdalmai miatt. Madonna orvosai tanácsára döntött a kihagyások mellett. Legutóbb a hétfői, első londoni koncertjét kellett törölnie. Madonna szerdai koncertjén térdvédőt viselt, de a két és félórás

komoly táncteljesítményt nyújtott.

Magas rúgásokat és különböző jógamozdulatokat is bemutatott. A színpadon el is mondta két szám között, hogy mennyire örül annak, hogy a kihagyott koncert után mégis sikerült fellépnie. A Palladium egyébként alig 2300 férőhelyes, miközben az énekesnő több tízezres arénákban szokott felléépni, de erről a koncerten azt mondta a közönségnek: „ezúttal a helyszín jól illik a műsoromhoz, amely bensőségesebb, és izgalmasabb teret kíván meg”. Az intim hangulat biztosítása érdekében a nézők mobiljait lezárt tasakokba rakták. Ami kicsit fura, mert maga Madonna is elismerte, hogy a mobilja nélkül azonnal ideges lesz, és kisebb pánikrohamai vannak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thank you London for a great first show #madamextheatre #thelondonpalladium

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés,

A koncert műsora a hagyományos portugál zenéből indul ki, amelyet Madonna Lisszabonba költözésekor fedezett fel. El is mesélte, hogy magányára a portugál fado-klubokban talált vigaszt. A tradicionális zenei és táncos elemek mellett azonban a rá jellemző olyan extravagáns elemek is feltűntek, mint a gázmaszkos táncosok vagy csellózó apácák, és aktuális üzeneteket is megfogalmazott az iskolai lövöldözésekkel és a klímaváltozással kapcsolatban. A különböző témájú műsorelemeket a kerettörténet főszereplője, Madame X karaktere fogta össze. A sztár világkörüli turnéja további 13 londoni fellépéssel folytatódik.