Stephen King törölte magát a Facebookról

2020.02.01. 17:33

Stephen King amerikai író törölte Facebook-fiókját, és arra bíztat mindenkit, hogy inkább a Twitteren kövessék őt. Ez derül ki a szerző Twitter-üzenetéből, amiben a közösségi oldal hirdetési és adatkezelési módszereire panaszkodik.

Nem bírom, a hamis információk özönét, amelyet megengednek a politikai hirdetésekben, és nem bízom abban, hogy képesek megvédeni a felhasználók személyes adatait  - indokolta döntését a 72 éves King.

Stephen KingForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A világ legismertebb jedi lovagját, Luke Skywalkert játszó Mark Hamill január közepén jelentette be, hogy törli Facebook-oldalát, mert felháborodott azon, hogy a közösségi oldalon nem hajlandó politikai hirdetéseket nézegetni. 

"Annyira csalódtam, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot az igazságnál, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-fiókomat"  – írta a színész a Twitteren.

A Facebook január elején jelentette be, hogy kirívó esetektől eltekintve nem fogja ellenőrizni a politikai hirdetések valóságtartalmát, és a felhasználókra bízza, hogy mit tartanak igaznak, hitelesnek, és mit hisznek el. Ezzel szemben a Twitter tavaly év végén azt közölte, hogy az oldalról teljes mértékben kitiltják a politikai hirdetéseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK