92 éves korában meghalt a híres bestseller író Mary Higgins Clark, akit csak a gyilkosságok királynőjeként emlegettek. A hírt a kiadója erősítette meg.

Mary Higgins Clark amerikai írónő a legkeresettebb bűnügyi regények szerzője volt, csak az Egyesült Államokban több mint 100 millió könyvét adták el, de világszerte nagyon népszerű volt. Évtizedekig a New York Times bestseller szerzője volt. A Stranger's Watching és a The Cradle Fall című könyvéből film is készült.

Mélységes szomorúsággal búcsúzunk a „Gyilkosságok királynőjétől" Mary Higgins Clark-től, több mint 40 bestseller írótól. Január 31-én éjszaka, 92 éves korában békésen hunyt el családja és barátai körében" – írta a kiadója a Twitteren.

A szerző 1927-ben született New Yorkban. Először légiutas kísérőként dolgozott, de egy év után befejezte és hozzáment Warren Clarkhoz, akitől öt gyereke született. A férje fiatalon halt meg. Ezek után kezdett írni, először csak rövid történeteket és rádiós forgatókönyveket. Később az ügynöke beszélte rá, hogy írjon regényt.

A könyveit 35 nyelve fordították le, Első könyve, a Hol vannak a gyerekek? című regényt, 75 alkalommal nyomták újra.

Valós hírekből merítette az ihletet, valamint tárgyalásokra járt ás orvosok véleményét is kikérte.

2000-ben ő lett a legjobban fizetett női szerző, a kiadója 64 millió dolláros szerződést kötött vele 5 könyvért - írja a BBC