Meghalt Ivan Kral

2020.02.03. 15:41

71 éves korában meghalt Ivan Kral cseh származású amerikai zenész, aki pályafutása során többek között Patti Smithszel, Iggy Poppal, David Bowie-val és a Blondie-val is dolgozott együtt.

Michigani otthonában vasárnap meghalt Ivan Kral, a cseh származású amerikai zeneszerző, basszusgitáros, producer és filmkészítő. Pályafutása alatt játszott többek között Patti Smithszel, Iggy Poppal, David Bowie-val és a Blondie-val is. Haláláról felesége, Cindy Hudson adott ki közleményt. 

Ivan KralForrás: Twitter

A zenész az 1960-as években emigrált az Egyesült Államokba, és az 1990-es években kezdett visszatérni Csehországba, amikor már sikeres producer és koncertzenész volt. Kral számos szólóalbumot adott ki, és producerként működött közre többek között a Lucie nevű cseh rockegyüttes és Aneta Langerová cseh énekes lemezein.

Patti Smithszel közösen jegyzik a Dancing Barefoot című slágert, amely felkerült a Rolling Stone magazin minden idők 500 legjobb dalát felvonultató listájára. Kral az ENSZ-nél dolgozó szüleit követve költözött az Egyesült Államokba 1966-ban. Az 1980-as években számos nagyjátékfilm, köztük a Subway Riders számára készített zenét. Felesége közleménye szerint a zenész utolsó, Smile című cseh albuma február 28. előtt kerül forgalomba, illetve Block, Shock, Rock című életrajza is megjelenik még idén.

további tartalmak a rovatból