Koncertturnéra indul nagy sikerű Joker filmzenéje

mosoly, mosolyrafel, joker
Vágólapra másolva!
Világkörüli koncertturnéra indul tavasszal a Joker filmzenéje. Todd Pillipps képregényfilmje 11 Oscar-jelölést kapott, köztük a Hildur Gudnadóttir által komponált filmzene is esélyes a díjra.
Vágólapra másolva!

Magyarországon is nagy sikert aratott Todd Phillips rendhagyó képregényfilmje, a Joker. több hétig vezette a magyar sikerlistát, aztán az ötödik héten a Terminátor: Sötét végzet került az első helyre. A filmet 11 Oscar-díjra jelölték, és többek között a Hildur Gudnadóttir által komponált filmzene is esélyes a díjra.

A Joaquin Phoenix főszereplésével forgatott rendhagyó, sötét tónusú képregényfilm globálisan is komoly sikert aratott.

Világszerte mért bevétele meghaladta az egymilliárd dollárt.

Nem lehet meglepő tehát, hogy világkörüli koncertturnéra indul tavasszal a Joker filmzenéje. A Warner Bros. produkciójának filmzenéjét élő koncertsorozaton akarják bemutatni a közönségnek. A szimfonikus zenekar kíséretével szervezett turné első állomása április 30-án Londonban lesz.

Júliusig több fellépést is tartanak Nagy-Britanniában, majd további európai és más nemzetközi állomásokat is terveznek. Hildur Gudnadóttir izlandi zeneszerző Joker-filmzenéje az idei díjszezonban már elnyerte a Golden Globe-díjat és a BAFTA-díjat is. Az amerikai filmakadémia vasárnapi díjátadó gáláján is a nagy esélyesek között tartják számon.