További neveket jelentettek be az idei Balaton Soundra. Köztük van DJ Snake, Steve Aoki, Lost Frequencies és Paul van Dyk is. 

A korábban bejelentett sztárok mellé újabb neveket adtak ki az idei fesztiválra a Balaton Sound szervezői. Fellép idén Zamárdiban a 2019-es elmaradt koncertjét tavaly megjelent stúdióalbumával is pótló Dj Snake, a DJ Mag előkelő 10. helyét elfoglaló Steve Aoki, a Tomorrowland rezidens Lost Frequencies és az új lemezét tavaly kiadó trip-hop/hiphop/elektropop énekesnő, Banks is.

Zamárdiba jön a világ egyik legkeresettebb DJ-je, Paul van Dyk, és a moombahton és a moombahcore műfajok úttörőjeként ismert Dillon Hart Francis is. Továbbá játszani fog az idei Soundon Carnage, az amerikai rapper, JPEGMAFIA, a berlini székhelyű techno duo, a Pan-Pot, az alternatív DJ-k legjobbjainak listáján jegyzett Patrick Topping és a holland techno szintér egyik legsikeresebb fellépője, Reinier Zonneveld is.

Életkép a tavalyi fesztiválrólFotó: Rockstar Photographers

A Sound vendége lesz idén a minimál techno, a deep house és a melankolikus pop egyvelegét ügyesen tálaló Jan Blomqvist & Band, a Samir és Diego alkotta holland duó, azaz a Moksi, a berlini székhelyű elektronikus zenei páros, a Mind Against, a világ legnagyobb partiközpontjain fantasztikus techno/house bulikat celebráló Rodriguez Jr., a hardtrap keresztapjaként aposztrofált SayMyName, londoni székhelyű DJ/producer, Archie Hamilton.

Komoly nemzetközi díjat kapott a Balaton Sound

Szerdán, késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound Safety First programja kapta meg a fődíjat. A Balaton Sound Safety First elnevezésű programja kapta meg az első díjat szerda este a European Festival Awards gáláján a hollandiai Groningenben.

A nemzetközi felhozatalhoz ezúttal magyar nevek is csatlakoztak. A 2020-es Soundon immár biztos fellépő lesz a Halott Pénz, Majka&Curtis és a Wellhello. A fesztivál korábban egy igen erős bejelentéssel indított, melyben ott szerepelt Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo, Don Diablo, Robin Schulz, Danny Tenaglia, Deborah De Luca és sokan mások. A szervezők elmondták, hogy a látogatók kérésének eleget téve tavaly már kísérleti jelleggel bevezették, hogy részletre is lehet vásárolni Sound belépőket illetve szolgáltatásokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezt a lehetőséget idén is biztosítják a vendégeknek.