Csak egy kontrollvizsgálatra ment Benkő László, de meg kellett műteni

Benkő László Omega
Benkő László
Vágólapra másolva!
Benkő László azt mondta, megijedt, mikor megtudta, hogy műteni kell. 
Vágólapra másolva!

Az Omega billentyűse, Benkő László február elején ment kontrollvizsgálatra, és kiderült, hogy ki kell szedni a lábából egy bőrdaganatot. A zenész a Blikknek azt mondta, „még a 2017-es novemberi műtét előtt elmondták, hogy májműtét után sajnos előfordulhat, hogy a rák később máshol is kiütközik, ami nem áttét, hanem következmény. Ezért is kellett olyan gyakran kontrollvizsgálatokra járnom, no meg azért, mert

Az év eleji kontrollon elmondtam, a jobb sípcsontomat egyre többet vakargatom, így szövetmintát vettek. Akkor azt is megbeszéltük, hogy február elején befekszem egy alaposabb átvizsgálásra. Ez így is lett, és közben a szövettani vizsgálat eredménye is megérkezett.”

Benkő László Fotó: Bielik István - Origo

Benkő a lapnak azt is elmondta, hogy orvosa a kontrollon közölte vele, hogy rögtön el is távolítják a daganatot. „Bevallom,

de most már örülök, hogy túl vagyok rajta. Csak helyi érzéstelenítést kaptam, és egy gyufásskatulyányi területen vágtak ki egy bőrdarabot a jobb sípcsontom fölötti részből. Semmit nem éreztem, de kicsit még kába vagyok. Remélem, nem lesz újabb kiütközés, mert a többi eredményem jó volt.

Ma már a kalória és a szénhidrát mennyiségére is ügyelek, mindamellett sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet viszek a szervezetembe. A 2017-es diagnózis, és az azt követő hosszú kezelések után, amint tudott, színpadra állt, hogy a zenétől és a közönségtől kaphasson minél több erőt. „Az egy intenzívebb időszak volt, most jó pár hetem lesz arra, hogy regenerálódjak. Nem tudom, mennyi időm maradt, de igyekszem mindent megtenni azért, hogy ez ne rajtam múljon” – mondta Benkő László.