Erdő Péter a fővédnöke Európa legnagyobb passiójátékának

Vágólapra másolva!
Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-Budapesti érsek lett a fővédnöke Európa legnagyobb közösségi passiójátékának, a Passió 2020-nak.
Vágólapra másolva!

2020. április 4-én adják elő a Passió 2020-at, ami a 2020 önkéntes részvételével Európa legnagyobb passiójátéka lesz. A Papp László Budapest Sportaréna 30 x 80 méteres küzdőtere színpadtérré alakul, ahol Jézus életének utolsó napjait, óráit, a 2020 korhű jelmezes közreműködő segítségével egy 70 perces passiójátékban mutatják be. A produkció fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-Budapesti érsek.

2020 önkéntest várnak Európa legnagyobb passiójátékához

2020 önkéntest várnak a szervezők Európa legnagyobb passiójátékának előadásához, 2020. április 4-ére az Arénába. Passió 2020 címmel 2020. április 4-én adják elő Európa legnagyobb passiójátékát a Papp László Budapest Sportarénában. Az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve volt a minden településen húsvétkor előadott passiójáték. Olyannyira, hogy a mai európai színjátszás is ebből nőtte ki magát.

Az önkéntes szereplők az egykori Jeruzsálem népét, római katonákat, a főtanács tagjait, a tanítványokat és a passió összes mellékszereplőit és főszereplőjét jelenítik meg. Az önkéntesnek ezen a felületen egészen február 26-ig lehet jelentkezni. A jelentkezéshez

nem szükséges előzetes színjátszó tapasztalat.

Amire azonban minden résztvevőnek szüksége van, az az előadás és témája iránti elköteleződés és a szándék, hogy ebben a nagy színjátszó közösségben élje meg a közös játék örömét. (A szervezők örömmel fogadják, ha a jelentkező férfiak szakáll növesztését vállalják.) A fellépők számára a próbákon és a helyszínen korhű jelmezeket biztosítanak. Várnak családokat, baráti társaságokat, imacsoportokat, és plébániai közösségeket is.

A próbák ideje alatt az étkezés biztosított. A jelentkezés alsó korhatára 12 év. Középiskolás korú jelentkezők számára a próbák és az előadás idejét, önkéntes közösségi szolgálatként igazolják. A 2020. április 4-ei (virágvasárnap előtti szombat) 15 és 19 órás előadásra a jegyek egységesen 2020 Ft-os áron kaphatók. A Passió 2020 mindezek mellett olyan egyedülálló ügy a magyar színjátszásban, Európa- és a világ passiójátszásában, amely példaértékűvé válhat egész Európában.