A Sepultura, a Cradle of Filth, Marky Ramone, az Agonist és az Infected Rain is fellép a 2020-as Rockmaraton fesztiválon.

Idén július 6. és 11. között rendezik Rockmaraton fesztivált a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Ezzel teljessé vált a legrégebbi hazai rock-metál fesztivál, az idén 30 éves Rockmaraton programja. A Sepultura július 8-án lép fel a fesztiválon, és nyilván sok számot játszanak majd a legújabb, múlt héten megjelent albumukról. A brazil thrash metál együttes legutóbb 2018-ban járt Magyarországon, akkor a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A jövőre 30 éves brit extrém metál együttes, a Cradle of Filth, Dani Filth és csapata a tavalyi Fezen-es fellépés után ad július 10-én koncertet a Rockmaratonon. A kultikus amerikai punkzenekar, a Ramones utolsó élő tagja, Marky Ramone bandája, a Marky Ramone's Blitzkrieg július 11-én lép fel, setlistjüket pedig nyilván telerakják majd klasszikus Ramones-dalokkal. A Vicky Psarakis énekesnővel megújult kanadai Agonist 10-én a Hammerworld nagyszínpadon játszik, ahol előttük a moldovai nu metál csapat, az Infected Rain lép fel.

A szervezők tájékoztatása szerint az idei Rockmaratonon kétszáz zenekar ad koncertet, köztük több mint harminc külföldi. Azt már korábban bejelentették, hogy a jubileumi fesztiválon színpadra lép az Accept, az Ensiferum, a Kataklysm, a Destruction, a Crystal Lake, a Wolfbrigade, a Get the Shot, a Cockney Rejects, a Harakiri for the Sky, a Chelsea Grin, a Rise of the Northstar, a Suicidal Angels, a Dark Tranquillity, az Agnostic Front és az Eskimo Callboy. A nemzetközi szereplők mellett a hazai színtér legjobbjai is koncertet adnak a Szalki-szigeten.