A Puskás Arénában ünneplik a keresztény könnyűzenét

Vágólapra másolva!
A kortárs keresztény könnyűzene ismert előadói és a műfaj hazai képviselői indultak országos és határon túli turnéra az Ez az a nap! rendezvénysorozat keretében, melynek egyik állomása február 14-én Szegeden lesz, a Városi Sportcsarnokban. Fellép többek között a világhírű Delirious? egykori frontembere, Martin Smith és zenekara valamint Noel Richards, a magyarok között pedig ott lesz Mező Misi is.
Vágólapra másolva!

Huszadik éve szervezik az Ez az a nap! koncertsorozatot, amelynek következő állomása február 14-én lesz Szegeden. A sorozat megálmodója, László Viktor az idei rendezvénnyel kapcsolatban korábban azt mondta, „az immár 20 éves Ez az a nap! egy civil kezdeményezésből egy mozgalommá nőtte ki magát az elmúlt években. Évről évre azon dolgozunk, hogy az Ez az a nap! alkalma egy lelki feltöltődés legyen.” Az idei sorozat fő állomása nemzetközi és magyar sztárokkal július 18-án lesz az új Puskás Arénában.

A budapesti koncertre nagyjából 50 ezer nézőt várnak Magyarországról és a határokon túlról egyaránt. „Lényegében egy felekezetközi szerveződés vagyunk, amelyben

de örömmel látjuk, hogy egyre több világi látogató is érkezik a rendezvényeinkre” – mondta László Viktor. A 20 évesEz az a nap! előfutáraként februárban országos és határon túli városokat is érintő turné indult. A sorozat összes állomásán fellép Martin Smith, az egykori Delirious? zenekar frontembere, valamint a szintén Nagy-Britanniából érkező Noel Richards is.

A Delirious? zenekar vezetőjeként megismert Martin Smith a világhírű brit csapat feloszlása után szóló karrierbe kezdett, hogy ilyen módon folytassa szolgálatát. A másik állandó fellépő, Noel Richards több mint negyven éve aktív énekes, dalszerző, aki szolgálata során bejárta már az egész világot. A legkülönfélébb helyszíneken lépett fel

a világ számos országában a templomoktól kezdve a stadionokig.

Noel Richardsnak több mint egy tucat albuma jelent meg, ezen kívül számos élőfelvételes lemezen közreműködött, melyek közül a legsikeresebb – amelyen a We want to see Jesus lifted high című dalát adja elő - 500 000 példányban kelt el. A turné február 14-én tehát Szegedre ér a turné, ahol fellép – a nemzetközi sztárok mellett – Mező Misi, Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Gável András és Gável Gellért is.