Kevés dolog van, amit még nem ért el a 18 éves Billie Eilish

festival Horizontal
US singer-songwriter Billie Eilish performs during Corona Capital Music Festival in Mexico City, on November 17, 2019. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Billie Eilish még csak 18 éves, de már ebben az évben rengeteg dolgot letett az asztalra, pedig még csak február közepe van. Történelmet írt a Grammy-gálán, fellépett az Oscar-díjkiosztón, most meg ő lett a legfiatalabb zenész, aki betétdalt készíthetett az egyik legismertebb filmes franchise-hoz. Nehéz megtippelni a popzene fiatal üstökösének következő nagy dobását.
Vágólapra másolva!

„Ez a valaha volt legkirályabb mozifilmes sorozat” – mondta a még mindig csak 18 éves Billie Eilish, akit az a megtiszteltetés ért a közelmúltban, hogy betétdalt készíthet a legújabb James Bond-filmhez, a 007 Nincs idő meghalni-hoz (No Time to Die). A fiatal hölgy legutóbbi bravúrja az volt, hogy történelmet írt a Grammy-gálán. Ő lett az első női előadó, akinek sikerült bezsebelnie a „négy nagy”-ként emlegetett díjcsokrot. (Ez azt jelenti, hogy idén ő kapta az év daláért, az év albumáért, az év felvételéért járó díjakat, valamint őt választották az év legjobb új előadójáért járó Grammy-díjra is.) Korábban ez csak egyetlen előadónak, Christopher Crossnak sikerült 39 évvel ezelőtt.

Erre jött most a James Bond-dal, amivel ismét történelmet írt,

ugyanis ő lett a franchise eddigi történetének legfiatalabb zenésze, aki betétdalt írhatott egy Bond-filmhez.

Egyébként a dalt Eilish testvérével és régi társszerző barátjával, Finneasszal írta. Látszik, hogy

nem bízták a véletlenre a dolgot,

mert amikor kész voltak vele, Londonba utaztak, hogy a filmzeneszerzés egyik nagyágyújával, Hans Zimmerrel (és egy nagyzenekarral) rögzítsék. Korábban azt mondta Eilish a felkérésről: „őrület, hogy ennek az egésznek bármilyen szinten is a részese lehetek. Hatalmas megtiszteltetés betétdalt írni egy ilyen legendás sorozat egyik részéhez. A James Bond a valaha volt legkirályabb mozifilmes sorozat. Még mindig sokkol, ha rágondolok” – írja a CoS.

Az utóbbi pár év egyértelműen Billie Eilishé a popzenében. A lány csak öt éve kezdte, de nagyjából 2018 óta olyan ívet ír a pályafutása, amilyet kevesen tudhattak magukénak a poptörténelemben. Az idei Grammy óta volt egy Oscar-gála is, ahol persze szintén szerepet vállalt.

Az In memoriam elnevezésű résznél lépett színpadra. Ez az a szekció, ahol az előző díjátadó óta meghalt filmes hírességeknek állítanak emléket. Eilish ezt a zenei részt is testvérével és Fiennasszal rakta össze, ráadásul Steven Spielberg konferálta fel őket. A Beatles Yesterday című slágerét énekelte a fiatal csillag.