Kedden ünneplik a magyar széppróza napját

2020.02.17. 12:29

Sokszínű gálaműsorral ünnepli a magyar széppróza napját a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Petőfi Irodalmi Ügynökség és a Magyar Írószövetség kedden Budapesten.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Petőfi Irodalmi Ügynökség és a Magyar Írószövetség közös szervezésében ünneplik kedden nagyjából 100 rendezvénnyel a magyar széppróza napját. A Magyar Írószövetség választmánya 2017-ben kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján megrendezzék a magyar széppróza napját. Az első ünnepi alkalom a kezdeményezés után egy évvel, 2018-ban volt. 

A magyar széppróza napjaForrás: Facebook.com/iroszovetseg

Idén a Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség szakmai irányításával zajlik majd a 100 rendezvény határon innen és túl február 18-tól február 28-ig.
Kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban novellaíró-versennyel, antológiabemutatóval és koncerttel várják az érdeklődőket.  A novellaíró-verseny résztvevője Csender Levente, Király Farkas és Szilágyi-Nagy Ildikó. A gálaesten bemutatják Az év novellái 2020 című antológiát, és koncertet ad a Misztrál zenekar. Az est műsorvezetője Völgyi Tóth Zsuzsa lesz, közreműködik Turi Bálint színművész. A Petőfi Irodalmi Múzeum rendezvényére a belépés ingyenes.

 

további tartalmak a rovatból