Ozzy Osbourne Parkinson-kórja miatt lemondta a turnéját

Osbourne, Ozzy együttes énekel énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY
Ozzy Osbourne az angol Black Sabbath együttes európai búcsúturnéjának budapesti állomásán, a Papp László Budapest Sportarénában MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Ozzy Osbourne, az egykori Black Sabbath énekese lefújta észak-amerikai turnéját, hogy Parkinson-kórját kezeltesse. 
Vágólapra másolva!

A 72 éves rocklegenda, Ozzy Osbourne egy januári interjúban tárta fel, hogy a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved, és most kiderült, hogy áprilisban Svájcba utazik orvosi konzultációra és az azt követő kezelésre. A brit születésű, de az Egyesült Államokban élő sztár május végén lépett volna színpadra Atlantában, de a kezelés miatt le kellett mondania búcsúturnéjának, a No More Tours 2-nak észak-amerikai részét.

– írja Osbourne a saját Facebook-oldalára kitett közleményében.

A januári interjúban Osbourne elmondta, hogy a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála egy esése után. „Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon, ahol minden ideg roncsolódott” – mondta akkor Osbourne. Egyébként az esés után egyszer már elhalasztotta a turné egyesült államokbeli szakaszát. Mostani döntését pedgi azzal indokolta, hogy nem akar belevágni egy koncertsorozatba, aztán az utolsó pillanatban lemondani a fellépéseket, mert

az nem lenne korrekt a rajongókkal szemben.

Az Osbourne házaspár a múlt hónapban azt is elmondta, hogy azért utaznak Svájcba, mert az Egyesült Államokban már minden kezelési lehetőséget kimerítettek.

Ozzy Osbourne-nak Parkinson-kórja van

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán a feleségével együtt adott érzelmes interjúban árulta el, hogy Parkinson-kórban szenved. Ozzy Osbourne és felesége szerdán adtak interjút az amerikai ABC televízióban, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak a feleségével együtt adott érzelmes interjúban tárta fel, hogy Parkinson-kórban szenved.

A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt. Osbourne a tervek szerint legközelebb október végén lép színpadra Newcastle-ben, nagy-britanniai turnéjának első állomásán. Ordinary Man című új albuma pedig pénteken jelenik meg.