Törőcsik Marinál járt Vidnyánszky Attila

Törőcsik Mari
Vidnyánszky Attila
Vágólapra másolva!
Különleges meglepetéssel készült Törőcsik Marinak Vidnyánszky Attila, aki a napokban látogatta meg velemi otthonában a Kossuth nagydíjas színésznőt.
Vágólapra másolva!

Törőcsik Marit velemi otthonában meglátogatta a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, aki különleges meglepetéssel készült a Nemzet Színésznőjének: egy, a Nemzet Színészeit jelképező, 12 szál sárga rózsából álló csokrot, a művésznő kedvencét, és A szarvassá változott fiú című film díszdobozos DVD-jét ajándékozta a Kossuth nagydíjas színművésznőnek.

Juhász Ferenc 2013-ban bemutatott drámája és a Vidnyánszky Attila rendezte film meghatározó pontja mindkettőjük pályájának, és

örökre összeköti művészetüket.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett Törőcsik Mari ma is meghatározó alakja a Nemzeti Színház életének. A társulat tagjai nap mint nap érzik jelenlétének hiányát. A színművésznő utolsó nemzetis előadása, a Galilei élete ma is fontos eleme a Nemzeti repertoárjának.

Forrás: Eöri Szabó Zsolt

A látogatásnál kiderült, hogy Törőcsik Mari legendás humora a régi, velemi otthonából figyelemmel kíséri az aktuális bemutatókat és híreket, és természetesen készül a Nemzet Színésze választásra. Vidnyánszky Attila pedig megígérte Törőcsik Marinak, hogy tavasszal visszatér Velembe.