Candy Dulfer is koncertet ad az idei Paloznaki Jazzpikniken. A világhírű holland szaxofonos július 31-én lép fel a fesztiválon.

Július 31-én lép fel az idei Jazzpikniken Candy Dulfer világhírű holland szaxofonos, aki utoljára 5 év után tér vissza a paloznaki rendezvényre. Koncertjén Nils Landgren svéd harsonás lesz a vendég. 

Candy Dulfer többször lépett fel már Magyarországon, először 1997-ben a Budai Parkszínpadon. A hölgy beleszületett a zenébe, mivel édesapja, Hans Dulfer a holland dzsessz egyik legjobb tenorszaxofonosa. Candy már tinédzserként apja zenekarában játszott, első, Funky Stuff nevű saját zenekarát 14 évesen alapította. Dulfer bemelegítő produkció volt Madonna európai turnéján, majd a népszerűsége csúcsán lévő Prince kérte fel, hogy működjön közre két lemeze, a Graffiti Bridge és a Batman felvételein. Aztán 1990-ben elkészítette máig leghíresebb számát, az Eurythmicsből ismert Dave Stewarttal közös Lily Was Here-t.

Ugyanebben az évben fellépett a Pink Floyddal, és első nagylemezét, a Saxuality-t Grammyra jelölték. Pályafutása során a funk, az r'n'b, a soul és a smooth jazz legnagyobb képviselőivel játszott Sheila E-től Maceo Parkeren át a Tower of Powerig. A 9. Paloznaki Jazzpiknik szervezői már korábban bejelentették, hogy a nagyszínpadon július 30-án a Level 42, 31-én JP Cooper ad koncertet, majd az augusztus 1-jei, szombati záró esten Caro Emerald, valamint a brit MF Robots zenél.