A héten kezdődött São Paulo híres utcai fesztiválja, ahol Diplo is fellépett volna. Kedden zenélt volna a világhírű DJ, Diplo is, de egy lövöldözés megakadályozta az ünneplést. Diplo a zene beindítása előtti percekben a kamionról videózta a táncolva haladó tömeget, de valaki fegyvert rántott,amit el is sütött, így elmaradt a zenélés. A DJ által közzétett Instagram-bejegyzés első képe utáni videón látható, hogy az egyik biztonsásgi őr a kamionhoz szalad, hogy felszaladjon Diplóhoz. 

Később kiderült, hogy az egyik, a tömegben álló férfinak le akarták tépni a nyakláncát, mire elővette a pisztolyát, és azonnal hasba lőtte a feltételezett rablót, akivel egyébként egy nő is volt. Őt combon lőtte a nyakláncos férfi – írja a Remezcla.com.

Egy helyi fotós készített pár képet a kamion tetején. Többek között az is látszik, ahogy a biztonságiak további lövésektől tartva próbálják védeni Diplót, de vannak felvételei a sérültekről is. A DJ egyébként azt is írta, hogy már 20 éve jár Brazíliába, és noha tudja, hogy nem a legbiztonságosabb országok egyike, mégsem tapasztalt soha hasonlót. A rajongói tudtára adta, hogy így is nagyon megrendült, hogy megsérült valaki, de nagyon örül annak, hogy senki nem vesztette életét. A poszt végére írt mondatából kiderül, jövőre újra elmegy São Paulóba.