Idén is érkezik a város egyik legnépszerűbb tavaszi, szabadtéri programsorozata, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Akvárium Klub közös programja, a Tavasz Terasz. Április 3-19. között László Panna, a Platon Karataev, Szabó Benedek és Henri Gonzo kedvenc külföldi előadói is koncertet adnak majd az Akvárium teraszán.

Áprilisban lesz a negyedik Tavasz Terasz, és idén is majdnem minden nap lesznek ingyenes akusztikus koncertek, és idén is jön több nemzetközi fellépő az Akvárium teraszára fiatal magyar tehetségek kurátori ajánlásával. A FOMÓ-ból is ismert színésznő, László Panna ajánlásával érkezik április 4-én a kanadai énekes-dalszerző Tess Parks. Április 9-én a garázsrockos Willie J Healey ad ingyenes koncertet, aki a Platon Karataev ajánlásával érkezik. „Willie J. Healey zenéjébe egy szokásos új zene után való szaglászás során futottam bele 2017-ben. Amikor meghallottam a Subterraneans című dalát, eldobtam az agyamat” – mondta Czakó-Kuraly Sebestyén, a Platon Karataev énekese.

Április 15-én a dalait egy szál gitárral játszó Jaye Bartell, 16-án pedig a The Clientele énekese, Alasdair MacLean adnak koncertet. A kurátoruk Szabó Benedek, énekes-dalszerző, akinek rengeteget jelentett a két előadó: „hosszú nyári éjszakák elektromosságtól izzó levegőjében, tavaszi séták virágillatában, őszi délutánok esős sötétzöldjében, térdig érő hóban buszok felé kaptatva, részegen és józanon, Baján, Szegeden, Budapesten, szűk albérletekben és napfényes lugasok lombjai alatt, fiatalon és nem olyan fiatalon, buszok, vonatok, autók, repülők ablakán kinézve, szomorúan és vidáman, elégedetten és nyugtalanul, hátsó zsebemben huszasokat keresgélve, és feleslegesen pénzt szórva, hosszú és rövid hajjal, egyedül és másokkal, éveken, kormányokon, szerelmeken, világzűrzavarokon át hallgattam a Clientele és Jaye Bartell zenéjét. Azt szokták mondani, ilyenből egy életben egy van - nekem kettőhöz volt szerencsém, és életem legszebb két napja lesz, amikor Alasdair MacLean és Jaye Bartell Budapestre jönnek, hogy eljátsszák azt, amiről egyébként az életem szólt.”

Április 17-én Henri Gonzo, a Fran Palermo énekes-dalszerzőjének ajánlásával lép majd fel a francia Zambumba. Mindezek mellett április 3. és 19. között ingyenes akusztikus koncertet ad majd még a teraszon: a Barabás Lőrinc Live Act, Barkóczi Noémi, Henri Gonzo, Járai Márk,, Kama, a Kaláka, a Lázár Tesók, Mark & Jason a Mörkből, a Mayberian OldSchool,a Meteo Electric Circuit Jazz Duo, Molnár Tamás, Nóvé Soma, Ohnody, a Platon Karataev duó, Szabó Benedek és a The O'Sullivan Three. A Tavasz Terasz programját két kanadai előadó, a Picastro és a Great Lake Swimmers akusztikus fellépése zárja.