Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész különleges zenekari estjén Mozart és Beethoven egyedi hangulatú műveit adja elő a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának közreműködésével 2020. március 9-én a Zeneakadémián.

A koncert első része a Mozartot könnyed, elegáns és harmonikus szerzőként aposztrofáló vélekedést cáfolja meg. Kevés olyan sötét tónusú és tragikus hangulatú műve van Mozartnak, mint a Don Giovanni nyitány. A rákövetkező D-moll koncert Mozart zongoraversenyei között a legdrámaibb kompozíció. A fény és árnyék életünket végigkísérő párosának nagy ábrázolása mindkét mű, ám a szerző nem hagyja a közönséget a kétségbeesésben. A küzdelem mellett ott a felhők mögül kibújó napfény is, végül minden jóra fordul  - üzeni a zárótétel befejezése. 

Hegedűs Endre, Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművészForrás: www.zeneakademia.hu

Beethoven G-dúr zongoraversenye ismét egy fordulat. A drámai, sokszor súlyos és komor színekkel festő mester itt épp ellenkező szándékkal ad meglepő, könnyedségében is felemelő élményt. 
A koncerten közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, vezényel Erdélyi Dániel. Helyszín: Zeneakadémia, nagyterem

Időpont: 2020. március 9. hétfő, 19:30

Bővebb információk: https://zeneakademia.hu/mindenprogram/2020-03-09-hegedus-endre-zenekari-zongoraestje