13 év szünet után újra turnézik a Genesis

Genesis in Concert at Circo Massimo in Rome - July 14, 2007 Celebrities concert Entertainment performing singer Celebrities,concert,Entertainment,performing,singer
Mike Rutherford and Phil Collins - Genesis live in concert - the last date of the european tour - Rome "Circo Massimo" July 14th, 2007 Genesis live in concert at Circo Massimo on the last date of their European tour on July 14, 2007 in Rome, Italy.
Vágólapra másolva!
A legendás brit progresszív zenekar 13 év szünet után ősszel ismét turnéra indul. Az együttes az 1977-től 1996-ig aktív triófelállásban, Phil Collins énekes-dobossal, Tony Banks billentyűssel és Mike Rutherford gitáros-basszusgitárossal az Egyesült Királyságban és Írországban ad koncerteket.
Vágólapra másolva!

13 éves szünet után áll össze újra a brit progresszív poprockzenekar, a Genesis. A zenekar 1967-ben alakult, és a mostani, egyelőre miniturnét az 1977 és 1996 között aktív triófelállásban csinálják meg. Azaz Phil Collins énekes-dobossal, Tony Banks billentyűssel és Mike Rutherford gitáros-basszusgitárossal. A Genesis az Egyesült Királyságban és Írországban ad koncerteket. „Az elmúlt 28 évben csak két fellépésünk volt brit földön, így aztán ideje volt” – fogalmazott Rutherford, amikor a zenekar szerdán a nagy bejelentést tette a BBC Radio 2 műsorában.

Phil Collins azt mondta, vannak dalok, amelyeket muszáj eljátszaniuk, különben a közönség kifütyüli őket. De még dolgoznak a műsor, a dalsorrend kialakításán. A Last Domino? című turné első koncertje november 16-án Dublinban lesz, ezt követően koncertet adnak Liverpoolban, Leedsben, Birminghamben, Belfastban, Manchesterben, Newcastle-ban, Glasgow-ban és kétszer lépnek közönség elé a londoni O2 Arenában. A Last Domino szókapcsolat utáni kérdőjel pedig egyértelmű jele annak, hogy Collinsék sem döntötték el, hogy ez lesz-e az utolsó turnéjuk.

A Genesis a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, amely tizenöt stúdióalbumot és hat koncertlemezt készített és

világszerte mintegy 150 millió lemezt adott el.

Az együttes 1988-ban Grammy-díjat kapott a legjobb koncertvideó kategóriában a Land of Confusion című dalhoz készült kisfilmért. 2010-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is bejegyezték a zenekart.

A Genesisben alapító tag volt Tony Banks és Mike Rutherford, 1975-ig Peter Gabriel volt énekes, kilépése után a zenekar frontembere az addigi dobos, Phil Collins lett. A Genesishez olyan slágerek fűződnek, mint az Invisible Touch, a Turn It On Again, az In Too Deep, a Mama, a Land of Confusion vagy az I Can't Dance. A zenekar legutóbb 2007-ben turnézott trióban (Banks-Collins-Rutherford), Peter Gabrielt és az 1971 és 1977 között a Genesisben gitározó Steve Hackett-et most sem hívták, bár ők mindketten feltűntek a zenekarról készült, öt éve bemutatott dokumentumfilmben. A szólóelőadóként is sikeres Collins 2011-ben bejelentette visszavonulását, miután

idegsérülése miatt nem tudott dobolni, de öt évre rá, egy sikeres operáció után visszatért a színpadra.

A kisegítő zenészek közül a koncerteken 1978-tól velük játszó Daryl Stuermer gitáros újra velük lesz, dobolni pedig Collins fia, a 18 éves Nicholas Collins fog. Az eddigi utolsó Genesis-stúdióalbum, a Calling All Stations 1997-ben jelent meg, akkor éppen Collins nélkül, és Ray Wilson volt az énekes.