65. születésnapja alkalmából koncertezik Vörös István, az egykori Prognózis alapító frontembere. 

Az egykori Prognózis együttes frontembere, Vörös István januában ünnepelte születésnapját, és ennek apropóján koncertezik – az utóbbi években megszokott – helyszínén, a MOM Kulturális Központban. A koncert április 4-én lesz, 19 órakor, és nyilván megszólalnak Vörös István legismertebb dalai a prognózisos időszakban írtaktól egészen a napjainkban is tartó szóló projektjében készültekig. Vörös Istvánnal két évvel ezelőtt beszélgettünk pályafutásáról: 

Így fér meg egymás mellett a páncélos és a rock

40 évvel ezelőtt írta azt a dalt, amelyik először került hanghordozóra szerzeményei közül. Leghíresebb együttesével, a Prognózissal két nagylemezt is kiadtak, és sajátos, kicsit új hullámos stílusukért odavolt a közönség. Az 1997 óta leginkább csak szólóban zenélő Vörös István a régi dal 40. születésnapja okán készül nagykoncertre március 3-án.

A koncerten fellép egykori zenésztársa, Vikidál Guyla is. Pályájuk legelején játszottak együtt a Record nevű zenekarban, ahol Deep Purple- és Uriah Heep-dalokon kívül néhány saját szám is műsoron volt. A kezdeti próbálkozások után másfelé vezetett az útjuk, így Vikidál a P.Mobilban kötött ki, Vörös István pedig ilyen-olyan zenekarokkal kísérletezett. Aztán jött neki a HadiRock, majd megalapította a Prognózist. A koncerten fellép még Vörös István egykori tanítványa, az Irigy Hónaljmirigyből ismert Molnár Imre, a Krúlik Vonósnégyes a Paláver néptánccsoport is. A koncert napján jelenik meg Vörös István legújabb albumaAnyu levelei címmel. Az album limitált kiadásban megjelenik hanglemezen, azaz vinylen is, mely lényegében az első igazi, a klasszikus értelemben vett nagylemez lesz Vörös István szóló karrierjéből, ugyanis a Prognózis-korszak óta, több mint 30 éve nem jelent meg vinyl-lemeze.