Miley Cyrus amerikai énekesnő kedden lemondta péntekre Melbourne-be meghirdetett jótékonysági koncertjét, amelyet az ausztráliai bozóttüzek áldozatainak megsegítésére szerveztek.

Miley Cyrus a koronavírus-járvány miatt kedden lemondta a péntekre meghirdetett, Melbourne-i fellépését. A koncert bevételét az ausztráliai bozóttüzek áldozatainak megsegítésére szánta volna. Cyrus Twitter-bejegyzésben tájékoztatta rajongóit, hogy a helyi, állami és szövetségi ausztrál hatóságok, valamint az amerikai járványügyi hivatal (CDC) javaslatára döntött a koncert törléséről. A hatóságok szerint ugyanis az ilyen nagy tömegeket megmozgató rendezvények potenciálisan növelhetik a koronavírus-fertőzés terjedését.

A 27 éves színész-énekesnő üzenetében egyúttal bejelentette, hogy a fellépés helyett adománnyal támogatja a tűzvész áldozatait. „Sajnálom, hogy kimaradt az ausztráliai találkozás, de hamarosan visszatérek”. Ausztráliában szeptembertől pusztítottak bozóttüzek. A természeti katasztrófában 12 millió hektárnyi terület perzselődött föl az ország keleti és déli térségében. A halálos áldozatok számát legalább 33 főre teszik, és több mint háromezer otthon vált lakhatatlanná.