A Broadwayt nem zavarta meg a koronavírus, százezrek járnak színházba

the book of mormon, Eugene O'Neill Theatre, broadway
A Eugene O'Neill színház, ahol az elmúlt tíz év egyik legnagyobb Broadway-sikere, a The Book of Mormon van műsoron már 2011 óta. (2019-es felvétel)
Vágólapra másolva!
A koronavírus egyelőre nem érezteti a hatását a New York-i színházlátogatók körében. A múlt héten még nőtt is a nézőszám New Yorkban az előző héthez képest.
Vágólapra másolva!

A New York-i Broadway színházi előadásait 4 százalékkal többen látogatták a múlt héten, mint az azt megelőzőn. 7-800 megerősített fertőzöttje van a koronavírusnak az Egyesült Államokban, de úgy néz ki, a betegség egyelőre nem szegte kedvét a színházlátogatóknak.

Összesen 253 ezer nézője volt múlt héten a Broadway-előadásoknak

– írja a Broadwayworld.com. A megelőző héthez képesti emelkedést az is segíthette, hogy két új produkció is színpadra állt.

A Eugene O'Neill színház, ahol az elmúlt tíz év egyik legnagyobb Broadway-sikere, a The Book of Mormon van műsoron már 2011 óta Forrás: Szász Tamás - Origo

Szakértők szerint nincs ok arra, hogy az emberek kevesebbet járjanak például színházba, hacsak nem tartoznak valamelyik rizikócsoportba. A Broadway World ki is adott egy online „kisokost”, amelyben leírják, hogyan lehet a legjobban elkerülni a vírust. A lényege persze az, amelyet már az Origo is többször megírt, gyakori kézmosás, a szoros kontaktok kerülése, zsebkendőbe köhögés/tüsszentés, a szemek, orr vagy a száj érintésének elkerülése koszos kézzel, stb.

A Broadway színházait összefogó szervezet már bejelentette, hogy

fertőtlenítőket helyeznek el a közeljövőben a színházak előterében,

amit a nézők megérkezésükkor azonnal használhatnak. Azt pedig már több produkció bejelentette, hogy – a korábbi szokásokkal ellentétben – egy ideig nem fogadják a rajongókat a színészek a művészbejáróknál az előadások után, ennek komoly hagyománya van a Broadwayn, sokan a show részeként tekintenek rá.

Az egyik szerda délutáni előadás után 2018 októberében Mallory Bechtel, a Music Box színházban futó Dear Evan Hansen akkori sztárja találkozik a rajongókkal Forrás: Szász Tamás - Origo

Emellett szigorítanak a backstage-túrák szabályain is, vagyis szigorúbb szabályok vonatkoznak majd a látogatók, látogatói csoportok fogadására a kulisszák mögött.

A Broadway látogatottsági adatait itt lehet böngészni.