Vágólapra másolva!
A Budapest Park évek óta folyamatosan kutatja a fejlesztési lehetőségeket, amelyek hatással lehetnek környezetünk védelmére. Ennek szellemében a kilencedik szezonban is több újítás várható, illetve a Park kommunikációjában is kiemelt szerephez jut a környezetvédelem. Ennek első állomása a Budapest Park és a Zenészek Ökoforradalmi Sorozata, amelynek első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók.
Vágólapra másolva!

Az idei lesz a Budapest Park kilencedik évadja, és a szervezők idén is előállnak olyan fejlesztésekkel, amelyek hatással lehetnek környezetvédelemre. Ennek szellemében a kilencedik szezonban is több újítás várható, illetve a Park kommunikációjában is kiemelt szerephez jut a környezetvédelem. Az ilyen irányú fejlesztések első idei állomása a Budapest Park és a Zenészek Ökoforradalmi Sorozata, amelynek első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók. A YouTube-on és Facebookon megjelenő videósorozat összesen hét epizódon keresztül jár körbe különböző témaköröket. A sorozatban megszólaló zenészek saját tapasztalataikat osztják meg.

Pálffy András, a Budapest Park alapítója és stratégiai igazgatója azt mondta a témával kapcsolatban, hogy „nagyon fontos számunkra, hogy a Budapest Park működése által generált karbonlábnyomot csökkentsük, de

Ezért a tavalyi évtől együttműködési megállapodást kötöttünk egy kiváló szakemberekből álló klímaszakértői csapattal, akik segítenek nekünk abban, hogy vendégeinkkel olyan információkat oszthassunk meg, melyek amellett, hogy függetlenek a pártpolitikától, hasznos tanácsokat és módszereket adnak a klímaváltozás megállításához. Küldetésünk fontos részének tartjuk, hogy miközben sokszínű élményt nyújtunk, hozzájáruljunk a társadalom nyitottabb gondolkodásához, és megmutassuk az egyén szerepét, fontosságát a pozitív irányú változásokban és a rászorulók támogatásában.”

A Follow The Flow mellett Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (The Biebers) , Farkasházi Réka (Farkasházi Réka és a Tintanyúl), Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor Tomi (Wellhello) jelentkeznek majd videókkal. A figyelemfelkeltésen és kommunikáción túl a Budapest Park egyéb lépéseket is tesz az ügy érdekében. Ennek egyik megoldása, hogy a 2020-as szezonban csökkentik a PET palackok számát,

az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat,

ráadásul egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A Budapest Park kezdetektől fogva fontosnak tartja a környezet tehermentesítését: kilenc éve áruszállítási forgalomból kivont hajózási konténerek újrahasznosításával nyerte el mai, jellegzetes arculatát. Évek óta szelektíven kezelik a Parkban keletkező hulladékot: már a pultokban külön gyűjtik az üveget és a papírt. De az elszállítás előtt is átválogatják. A tavalyi évtől kezdve szívószálat csak kérésre adnak vendégeiknek, így csökkentve felére a szívószálból keletkező hulladék mennyiségét. A Park a kezdetektől fogva támogatja a közösségi közlekedést, kérésére a várhatóan teltházas koncerteken a HÉV járatsűrítést rendelt el. De szívesen látják a kerékpárosokat is, és különböző akciókkal (például bringás uszonna) készülnek nekik. 2019-től pedig az Oszkár telekocsi a Park honlapján keresztül is elérhetővé vált.

A Park a vízfelhasználás takarékosságára is figyelmet fordít. Azzal is csökkentik a vízfogyasztásukat, hogy nem csak hálózati vizet használnak, hanem nagy terhelésű mosdóiknál

a piszoárokat vízmentes technológiával működőkre cserélik folyamatosan.

A Park tervei között szerepel még napelemek és szélturbinák telepítése is, illetve folyamatosan növelik a terület zöldfelületét.