10 év szünet után koncerteztek volna, de most ők is halasztanak

2020.03.13. 17:30

Idénre tervezték a Rage Against the Machine felélesztését, de a koronavírus miatt az együttes elhalasztotta tervezett koncertjeinek nagyjából a felét. 

Utoljára 2011-ben állt színpadra a '90-es évek egyik megatározó funk metal együttese, a Rage Against the Machine. Az 1991-ben alakult zenekar egészen 2000-ig megszakítás nélkül működött, majd egy hét éves szünet után összeálltak három évre, ez a a szakasz ért véget 2011-ben. Majd tavaly bejelentették, hogy 2020-ban újra összeállnak, és komoly turnéra indulnak. 

A koncertsorozat március 26-án indult volna Texas államban, azonban az első 21 koncertet máris lemondták a koronavírus terjedése miatt. Az első lehetséges dátum a turné kezdetére jelenleg május 23., még mindig az Egyesült Államokban. A tervek szerint augusztus végén utaznak Nagy-Britanniába, és Európában 8 koncertet adnak. Magyarországhoz legközelebb Bécsben lépnek fel szeptember 12-én. Az az eredeti sorozat utolsó állomása, de a lemondások miatt nagyon valószínű, hogy később pótolják a most lemondott fellépéseket. A Rage Against the Machine és utódbandáinak történetét az alábbi cikkben foglaltuk össze. 

A Rage Against the Machine egyik utódalakulata volt a Cypress Hill tagjaival közösen létrehozott projekt, a Prophets of Rage, ami három év zenélés után, tavaly év végén oszlott fel. Többek között azért is, hogy helyet adjon az újjá alakuló Rage Against the Machine-nek.

további tartalmak a rovatból