Sorra zárnak be a világ nagy kulturális intézményei a koronavírus miatt

painting arts Horizontal
This picture taken on 25 February 2019 shows the painting De Zonnebloemen (The Sunflowers) by Dutch artist Vincent van Gogh hung on its place in the Van Gogh Museum in Amsterdam, after extensive research and restoration. - The world-famous canvas will be at the heart of the exhibition Van Gogh and Sunflowers this summer, in which the research and restoration will be explained in detail. The Van Gogh Museum in Amsterdam announced also that the 130-year-old painting will no longer be allowed to travel after restoration work showed it was in a "fragile" condition. (Photo by Koen van Weel / ANP / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION
Vágólapra másolva!
A koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedések miatt sorra zárnak be a világ jelentős kulturális intézményei, köztük a New York-i Metropolitan Múzeum és az amszterdami Van Gogh Múzeum is.
Vágólapra másolva!

Sorra zárnak be a világ legjelentősebb kulturális intézményei, köztük a New York-i Metropolitan Múzeum és az amszterdami Van Gogh Múzeum is. Valamennyien a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozták meg a döntést. Barcelonában a Sagrada Familia bazilika sem fogad látogatókat péntektől, és a templom építési munkálatait is befejezik átmenetileg.

Az Antoni Gaudí által tervezett híres székesegyház azonban vallási feladatait továbbra is ellátja. Madridban a világhírű Prado, a Reina Sofia Múzeum és a Thyssen-Bornemisza gyűjtemény is zárva marad.

A Van Gogh Museum Amsterdamban Forrás: robertharding/Fraser Hall/Fraser Hall

Hollandiában két fontos idegenforgalmi célpont, az amszterdami Rijksmuseum és a Van Gogh Múzeum is bezárja kapuit az után, hogy az országban

elrendelték a száz embernél nagyobb tömeget vonzó rendezvények leállítását.

Az évente több millió turistát vonzó múzeumok közleményben jelentették be, hogy a csütörtöki zárás után nem nyitnak ki. Az Anne Frank Múzeum szintén bezár.

Csütörtökön rendkívüli állapotot hirdettek New Yorkban, és a koronavírus terjedése elleni lépésként ideiglenesen bezár a Metropolitan Múzeum, a Metropolitan Opera és a Carnegie Hall is. Miután a városban

megtiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvények megtartását,

elsötétül a Broadway is, amelynek mind a 41 színháza ennél nagyobb befogadóképességű.

A Broadway-színházakat tömörítő szövetség közlése szerint

április 12-ig felfüggesztik az előadásokat.

Salzburgban a húsvéti fesztivál, az Osterfestspiele marad el. A fesztivál egyik fénypontja április 4-én a Don Carlos előadása lett volna, de mivel több mint 300-an vesznek részt benne, ezért a legfeljebb száz fős rendezvényeket engedélyező rendelkezés miatt nem lehet megtartani.

Németországban ugyancsak több operaház, köztük a berlini, a hamburgi és a bajor opera, számos színház, valamint koncertterem függesztette fel működését. A koronavírus-járvány miatt a közelmúltban bezárt szöuli Koreai Nemzeti Múzeum viszont a honlapján tette lehetővé a látogatóknak, hogy virtuális túrákat tegyenek kiállításain. Február vége óta Dél-Koreában 36 állami kezelésű múzeum, könyvtárak és színházak zártak be országszerte.