Elindult a debreceni önkormányzat kulturális intézményeinek közösségimédia-aktivitását összefogó és támogató Facebook-oldala, a DekulT.

A debreceni városháza vonatkozó közleménye emlékeztet rá: Száz éve annak, hogy a trianoni békediktátum szétszakította a történelmi Magyarországot. A DekulT nevű új kulturális Facebook-oldalt ismertető városházi tájékoztató ugyanakkor azt is hangsúlyozza: Debrecen földrajzi helyzete és kulturális életének gazdagsága lehetővé teszi, hogy intenzíven ápolja a kapcsolatot a hozzánk közeli, határon túli magyar településekkel.

Az új oldal egyik célja, hogy Debrecen lakosai körében erősítse a kultúra összetartó erejét. Másrészt, hogy még szorosabbra fűzze a szálakat a határokon inneni és túli közösségekkel a virtuális térben is. 

A DekulT elsősorban Debrecenhez kötődő tartalmakat fog közölni, egyebek között azért, hogy még láthatóbbá tegye a város gazdag kulturális életét. Mindemellett a DekulT a kulturális közösségi aktivitásokat is igyekszik generálni és koordinálni.

A közlemény kitér arra is, hogy az utóbbi napokban a Magyarországon kihirdetett koronavírus-veszélyhelyzet is indokolja az online kulturális aktivitásokat. Hiszen az emberek egészségének megőrzése érdekében jelenleg Debrecen kulturális intézményei sem látogathatók. 
A kultúra is sokat tehet azért, hogy együtt átvészeljük ezeket a heteket, ezért a DekulT igyekszik hozzájárulni a távoktatáshoz csakúgy, mint a szabadidő eltöltéséhez. Facebook-oldalunk ebben segíti a debrecenieket és a Debrecenhez kötődő sok-sok magyar települést - olvasható a városháza közleményben.

A DekulT Facebook-oldal mindenki számára elérhető ezen a linken keresztül.

A DekulT Facebook-oldalon Debrecennel és a régióval kapcsolatos képeket, videókat, írásokat tesznek közzé. Várják továbbá a város, valamint a határon inneni és túli települések lakosságának aktivitását a témához szorosan kapcsolódó tartalmak megosztásával.