Meghalt Kenny Rogers, a legendás countryzenész

2020.03.21. 14:05

Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton.

A család tájékoztatása szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében. Egy ideje hospice-ellátásban részesült. Kenny Rogers legismertebb slágerei közé tartozott a The Gambler című dal, valamint az Islands in the Stream, amelyet Dolly Partonnal énekelt.

Kenny Rogers Grammy-díjas amerikai countryénekes koncertet ad a CMA Zenei Fesztiválon, a Tennesssee állambeli Nashville-benForrás: MTI/AP/Wade Payne

A zene mellett televíziós produkciókban és filmekben is gyakran szerepelt.

Kenny Ray Rogers egy ácsmester hét gyereke közül a negyedikként 1938. augusztus 21-én jött világra a texasi Houstonban. Zenészpályafutása az ötvenes években kezdődött. 

A zenész ötször nősült, öt gyereke született. 

Kezdetben a jazzel is megpróbálkozott a The Bobby Doyle Trio tagjaként, majd a hatvanas évek vége felé vált a country autentikus előadójává. Sokáig együttesekkel énekelt, melyek közül a legnevesebb a The First Edition volt, ahonnan a hetvenes évek közepén távozott, hogy megalapozza szólókarrierjét.

Kenny Rogers Grammy-díjas amerikai countryénekes a Zenei Hírességek Sétányán a Tennesssee állambeli Nashville-benForrás: MTI/AP/Mark Humphrey


A hivatalos honlapjáról idézett adatok szerint albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt. A Grammy-díjakon kívül több alkalommal megkapta a Country Music Awardsot és az American Music Awardsot is.

2016-ban búcsúturnéra indult, de azt követően is több fellépést vállalt. 2018 elején azonban egészségi okokból visszavonult a színpadtól.