77 magyar sütemény az almás krémestől a zserbószeletig

süti, sütemény, édesség
Vágólapra másolva!
77 legendás magyar sütemény receptjét, háttértörténetét gyűjtötte össze új kiadványában a Magyar Konyha. Köztük olyan alapvető édességek szerepelnek, mint a vargabéles, amelynek kriminél is izgalmasabb története van. 
Vágólapra másolva!

A tavaly novemberben a Magyar Konyha mellékleteként megjelent, azóta is sikeres Leveskönyv után a süteményeket gyűjtötték könyvbe: 130 oldalon mutatnak 77 legendás magyar süteményt. A levesekhez hasonlóan a Süteménykönyv esetében

sem csupán receptek egymásra halmozásáról van szó,

hanem különlegessége a kiadványnak, hogy a sütemények részletes háttértörténeteit is megírták.

A Süteménykönyv borítója Forrás: Magyar Konyha

„Ki gondolná, hogy a süteményeknek nemcsak ízük van, de történetük is?

Ha Pálffy Ferdinánd gróf, a bécsi Theater an der Wien intendánsa nem tejszínnel töltött, csokoládés piskótagolyóval akarja becsábítani a közönséget, nincs indiáner. Ha Palugyay Jakab pozsonyi vendéglős nem mandulás patkóval várja a kormányzót, nincs Kossuthkifli” – szól a Magyar Konyha főszerkesztőjének, Vinkó Józsefnek a könyvhöz írt előszavában.

A könyvben bemutatják a különféle technológiákat, részletesen írnak az alapanyagokról és a sütés eszközeiről. „Tízből kilenc ember bevallja, hogy imádja az édességet. A tizedik hazudik” – így zárja sorait Vinkó József a gyűjtemény elején.

A kiadvány az újságárusoknál kapható a Magyar Konyha magazin legfrissebb számának mellékleteként.

Magyar Konyha magazin 2020. április Forrás: Magyar Konyha