A Village People együttes YMCA című, 1978-ból származó diszkóhimnusza és Tina Turner Private Dancer című slágere is bekerült az amerikai Kongresszus Könyvtár zenei archívumába.

Újabb dalokat iktattak be az amerikai Kongresszusi Könyvtár archívumába. Nemzeti lemezarchívumukat 2000-ben alapították, és évente 25, legalább tízéves, történelmileg, kulturálisan és esztétikailag értékesnek ítélt felvételt választanak ki. Ez nagyjából annyit jelent, hogy ezek azok a dalok, amelyeket érdemesnek tartanak arra, hogy megőrizzék az utókornak.

Idén Whitney Houston I Will Always Love You című száma, Dr. Dre debütáló The Chronic című rapalbuma, a Hegedűs a háztetőn eredeti, 1963-as Broadway-felvétele, Tina Turner slágere, a Private Dancer, Dusty Springfield albuma, a Dusty in Memphis és Glen Campbell countryzenész Wichita Lineman című felvétele is a kiválasztott darabok között szerepel.

A Village People diszkóhimnusza, amely a Cruisin' című albumukon jelent meg, több mint tucatnyi országban, köztük Nagy-Britanniában is a slágerlisták élére került annak idején, Amerikában pedig a második legnépszerűbb szám lett.