Tina Turnert is a legjobbak közé választották

Tina Turner
Elképesztően néz ki a 77 éves Tina Turner: fotó
Vágólapra másolva!
A Village People együttes YMCA című, 1978-ból származó diszkóhimnusza és Tina Turner Private Dancer című slágere is bekerült az amerikai Kongresszus Könyvtár zenei archívumába.
Vágólapra másolva!

Újabb dalokat iktattak be az amerikai Kongresszusi Könyvtár archívumába. Nemzeti lemezarchívumukat 2000-ben alapították, és évente 25, legalább tízéves, történelmileg, kulturálisan és esztétikailag értékesnek ítélt felvételt választanak ki. Ez nagyjából annyit jelent, hogy

ezek azok a dalok, amelyeket érdemesnek tartanak arra, hogy megőrizzék az utókornak.

Idén Whitney Houston I Will Always Love You című száma, Dr. Dre debütáló The Chronic című rapalbuma, a Hegedűs a háztetőn eredeti, 1963-as Broadway-felvétele, Tina Turner slágere, a Private Dancer, Dusty Springfield albuma, a Dusty in Memphis és Glen Campbell countryzenész Wichita Lineman című felvétele is a kiválasztott darabok között szerepel.

A Village People diszkóhimnusza, amely a Cruisin' című albumukon jelent meg, több mint tucatnyi országban, köztük Nagy-Britanniában is a slágerlisták élére került annak idején, Amerikában pedig a második legnépszerűbb szám lett.