Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys Grammy-díjas amerikai énekesek is bekapcsolódnak otthonról egy vasárnapi jótékonysági koncertbe, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott amerikaiak javára gyűjt.

Jótékonysági koncertet szerveznek a hétvégére, aminek a házigazdája Elton John lesz. A kezdeményezéssel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került amerikaiak javára gyűjtenek. A sztárok élő fellépését saját otthonaikból közvetítik majd az egyórás koncerten. Az iHeart Living Room Concert for America című eseményt a Fox televízió és amerikai rádióadók is közvetítik. A bevételt a Feeding America és egy gyerekeket segítő jótékonysági szervezet kapja. Az otthonából jelentkezik majd be Alicia Keys, Billie Eilish, a Backstreet Boys tagjai, Mariah Carey és a Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong is. 

Az online koncertet követő napon, hétfőn a 18 éves Eilish, a BTS, Dua Lipa és mások társaságában egy másik, tévében közvetített adománygyűjtő műsorban is szerepelni fog, James Corden Late Late Show-műsorának különkiadásában jelennek majd meg. Corden, aki garázsából jelentkezik, a BTS héttagú fiúegyüttest Dél-Koreából, az albán származású, Grammy-díjas énekesnőt, Dua Lipát Londonból, Andrea Bocelli olasz sztártenort pedig Olaszországból kapcsolja. Eilish bátyjával, Finneas O'Connell zenei producerrel Los Angelesből jelentkezik be, akárcsak a zongorista-színész sztár, John Legend.

„James garázsából távolról sem tudunk olyan tökéletes közvetítést nyújtani, mint egy stúdióból, de a jelen körülmények között reméljük, hogy segíteni tudunk azoknak, akiknek valahol szükségük van rá, hogy egy kicsit felvidítsák őket” – fogalmaztak a műsor készítői. A Homefest nevá eseményt a CBS sugározza majd, az adományokat pedig az amerikai járványügyi központ (CDC) alapítványa és egy gyermekszervezet, a Feed the Children kapja. Corden műsora egyébként március közepe óta szünetelt az új koronavírus terjedése miatt.