Vágólapra másolva!
Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata, ugyanakkor a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben - áll a Budapesti Tavaszi Fesztivál közleményében.  
Vágólapra másolva!

„A nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó kivételes szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. Ez most az összefogás, az egymásra figyelés ideje. Nagyon köszönjük a közönség és a művészek támogatását és biztatását, embert próbáló hetek állnak mindannyiunk mögött: a Budapesti Tavaszi Fesztivál a főváros legjelentősebb kulturális intézményeivel, játszóhelyeivel, nemzetközi partnerintézményekkel és társulatokkal együttműködésben valósul meg évről évre, így

– emeli ki Káel Csaba, a fesztivál főszervezője, a Müpa vezérigazgatója. Hangsúlyozza, hogy

A szervezők kiemelik, hogy a fesztivál 17 napját több éven át tartó hatalmas előkészítő, adminisztratív és kreatív alkotói munka előzi meg: a területen dolgozó művészek, szakemberek és a színfalak mögött tevékenykedő kollégák elhivatott, fáradhatatlan munkája nélkül a fesztivál fantasztikus, négy évtizednyi története sem létezhetne.

- mondja Káel Csaba. „Budapest sokszínű, izgalmas és kreatív város. A Tavaszi Fesztivál programját is éppen ilyennek álmodtuk meg: sokszínűnek, izgalmasnak és kreatívnak.

"A nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó kivételes szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb" - emeli ki Káel Csaba, a fesztivál főszervezője. Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az idei évben azonban ezt sajnos nem fogjuk tudni megmutatni a közönségünknek"– mondta el Faix Csaba, a fesztivál társszervezője, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője. –

– tette hozzá.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői ebben a rendkívüli helyzetben is mindent megtesznek azért, hogy a látogatókat folyamatosan tájékoztassák az elmaradt programokkal kapcsolatos tudnivalókról.

A megvásárolt jegyek visszaváltására a fesztivál weboldalán lesz lehetőség, ennek módjáról és részleteiről hamarosan itt találhatnak információt a nézők – áll a szervezők közleményében.