Milliókat gyűjtöttek az otthon zenéléssel

2020.03.30. 16:06

A Grammy-díjas énekes-dalszerző Billie Eilish a kanapéján énekelt, a Backstreet Boys pedig öt helyszínről jelentkezett be a koronavírus-járvány elleni küzdelemre gyűjtő jótékonysági koncerten, amelyet vasárnap szerveztek Amerikában több tucatnyi zenész sztár részvételével.

Vasárnap tartották az IHeart Living Room Concert for America adománygyűjtő koncertet, amelyen számos világsztár vett részt. Ki-ki otthonából jelentkezett be, és zenélt egy kicsit. A fellépők között volt Mariah Carey, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes és Sam Smith is. Az egyórás műsort a Fox televízió közvetítette reklámok nélkül. Az adással nemcsak a járvány miatt megviselt közönséget akarták szórakoztatni, hanem a betegség elleni küzdelem élvonalában dolgozók számára gyűjtöttek adományokat, és egyúttal az alapos kézmosás és a távolságtartás fontosságára is felhívták a figyelmet. „Orvosok, ápolók és tudósok dolgoznak az élvonalban. Élő bizonyítékul arra, hogy a legtöbb szuperhős nem visel köpenyt. Reméljük, hogy ez a kis szórakoztatás felderítheti és táplálhatja a lelketeket” – mondta Elton John, aki a közvetítés házigazdája volt.

Az előadások között ápolók, orvosok, eladók, az alapellátásban dolgozók rövid személyes történeteit játszották be, akik megosztották tapasztalataikat a harmadik hete otthon élő Amerikáról.
A rádióállomásokon is sugárzott koncerten az ételbankokkal kapcsolatban álló Feeding America alapítvány és egy gyermekmentő alapítvány számára gyűjtöttek pénzt. Bár még nincs hír a teljes bevételről, az első tíz percben már több mint egymillió dollár (323 millió forint) gyűlt össze a Procter & Gamble félmilliós adományából, amit a Fox televízió ugyanannyival egészített ki. Lady Gaga, aki rózsaszín melegítőben és kapucnis pulcsiban jelentkezett be, részvétét fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket veszítették el a járvány miatt, vagy elvesztették a munkájukat.

Alicia Keys a Rise Up című számot énekelte, Dave Grohl a My Hero-t.

Billie Joe Armstrong (Green Day) pedig a Boulevard of Broken Dreams akusztikus verzióját adta elő.

Szerepelt a házi koncertsorozatban a világ könnyűzenei életének legfiatalabb sztárja, Billie Eilish is. 

„Ha majd kijutunk ebből a szörnyűségből, remélem, kedvesebbek leszünk egymáshoz és tisztességesebbek egymással” – mondta Elton John a nézőknek.

további tartalmak a rovatból