Megtippelni is szédítő, hogy mennyit érhet ez a képregénygyűjtemény

2020.03.31. 15:09

Több mint 40 ezer DC Comics-képregényből áll az a gyűjtemény, amelyet most kínál valaki eladásra New Yorkban. 

Egy 66 éves brit zenéz, bizonyos Ian Levine kínálja eladásra képregénygyűjteményét a New York-i Sotheby's aukciósház segítségével. A szakértők egyszerűen csak a képregénygyűjtemények Szent Gráljaként hivatkoznak a kollekcióra, ugyanis több mint 40 ezer darabból áll, és a DC Comics minden egyes számát tartalmazza 1934-től egészen 2014-ig. 

Az összes Superman-füzet is része a gyűjteménynekForrás: Origo

Richard Austin, az aukciósház könyvekkel és kéziratokkal foglalkozó részlegének vezetője mondta azt a gyűjteményről, hogy „a képregények rajongóinak szemében ez a kollekció a gyűjtemények Szent Grálja”.

A több mint 40 ezer füzetben a DC Comics minden szuperhőse megtalálható, köztük Superman, Batman és Wonder Woman első megjelenései.

A gyűjtemény eladási árát egyelőre nem lehet megbecsülni, mivel zártkörűen és nem aukció keretében értékesítik majd. Az talán segíthet a tájékozódásban, hogy hat évvel ezelőtt a képregények esetében aukciós rekordot jelentő 3,2 millió dollárt (1 milliárd forint) fizettek a DC Comics elődje, az Action Comics (a 1938-as első számának egyetlen példányáért. 

Ugyanúgy Action Comics-kiadás volt a Superman első száma, ami 4 évvel ezelőtt 1 millió dollárért kelt el. 

további tartalmak a rovatból