Online működésre vált a Sydney-i Operaház

2020.03.31. 20:55

A Sydney-i Operaház bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt online működésre vált: korábbi előadásait az interneten mutatja be, és élő streamingelést is tervez.

Az operaház szerdától teszi elérhetővé a honlapján előadásai felvételeit, beszélgetéseket, archívuma eddig be nem mutatott kincseit, különböző háttéranyagokat.

Digitális évada részeként új, megrendelhető tartalmakat is hozzáférhetővé tesz az operaház. A felvételeket bárki bárhonnan megtekintheti internetes platformján, számítógépén vagy akár mobiltelefonján.

Az operaház szóvivője elmondta, hogy a digitális évadban az élő streaminglehetőségeket is ki akarják használni.

A Sydney-i Operaház március 17-én zárta be kapuit a közönség előtt a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A Sydney-i OperaházForrás: Origo

"A kapuk ugyan zárva vannak, de a művészet, a kultúra és a szórakoztatás legjobb előadásai online eljutnak a közönséghez" - emelte ki Louise Herron, az opera főigazgatója. Reméli, hogy az opera új digitális programja a kreativitás nemzeti szimbóluma lesz, segít az embereket világszerte összekötni, ösztönözni és megnyugtatni ebben a nehéz időszakban.

Az első program szerdán az ausztrál Missy Higgins 2019-es előadásának online közvetítése lesz. Szombaton pedig Beethoven Kilencedik szimfóniáját hallgathatja meg a közönség a Sydney-i Szimfonikus Zenekar 2018-as felvételéről.