Lady Gaga jótékonysági szervezete, a Global Citizen 35 millió dollárt gyűjtött össze a koronavírus-járvány elleni harc támogatására, és bejelentette egy nagyszabású televíziós est megrendezését Paul McCartney, Stevie Wonder, Billie Eilish és más sztárok részvételével.

A szervezet hét nap alatt gyűjtötte össze a 35 millió dollárt, amellyel az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) támogatják.

A One World: Together At Home című műsort április 18-án fogják sugározni közép-európai idő szerint éjjel két órakor az ABC, az NBC, a CBS, az iHeartMedia és a Bell Media hálózatok. 

Be akarjuk mutatni ezt a páratlan kulturális mozgalmat, és meg akarjuk ünnepelni, bátorítani akarjuk az emberi szellem hatalmát  - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Lady Gaga.

Lady Gaga a 2019-es Oscar-díjátadó gálánForrás: Full Picture Agency via AFP/FPA/Fpa

A műsort közvetíteni fogja a YouTube, az Apple, a Facebook, az Instagram, a Twitter és más platformok, és olyan hírességek kapcsolódnak be mások mellett, mint Elton John, David Beckham, John Legend, Chris Martin, Andrea Bocelli, Billy Joe Armstrong, Lang Lang, Alanis Morissette és Keith Urban.

Lady Gaga elmondta, hogy további adományokat tervez gyűjteni, de ez a műsor nem ezt szolgálja. "Tegyétek el a pénztárcátokat és üljetek le, élvezzétek a show-t, mindannyian megérdemlitek" - hangoztatta. 

Stephen Colbert, Jimmy Fallon és Jimmy Kimmel lesznek a műsor házigazdái, és bemutatják a vírus által érintetteket, ünnepelni fogják a frontvonalban, az egészségügyben dolgozókat.