Magányosan húzogatjuk a Tindert esténként

2020.04.09. 14:00

2016-ban indította el első együttesét, amiből végül egy szólóprojekt nőtt ki. Szigeti Zsófia elkészítette első videóklipjét a Solére névre keresztelt projekthez. Klippremier az Origón.

Szigeti Zsófia 2016-ban alapította első zenekarát Shaibo néven, ami az évek során szólóprodukcióvá formálódott, és megkapta a Solére nevet. A budapesti énekesnő 2018-ban Amszterdamba költözött, ott folytatta zenei tanulmányait, majd 2020 januárjától Londonba sodorta az élet, ahol helyi producerekkel dolgozott. Tervei szerint ott szeretné folytatni tanulmányait. „A Solére számomra a filterezetlen önmagamat jelenti. Mivel korábban zenekari arculatban gondolkoztam, mindannyiunk látásmódja és zenei ötletei hozzátettek az általam hozott kompozíciókhoz, de ez mára megváltozott. A Solére a szóló produkcióm, így amit korábban zenekarral dolgoztunk ki, azt már egyedül csinálom. Minden dalom maximálisan visszaadja azt az állapotot, amiben éppen vagyok, a szövegek, a hangszerelés és a hangzás tekintetében is. A zene által megmutatom igazán önmagam, le merek írni mindent ami csak mozgat, cenzúra nélkül” – mondta az Origónak Solére. A debütáló klipp itt látható:

„Tavaly év végén írtam a dalt valakiről, akivel végül sosem találtunk egymásra a körülményeink miatt. Macska-egér játékot játszottunk sokáig, hol ő volt a macska, én az egér, hol fordítva. Azt gondolom, ez a szerzemény eléggé élethűen ábrázolja a XXI. század pár- vagy simán emberi kapcsolati helyzetét, hiszen mindannyian félünk, nem bízunk, és ugyanakkor túlzottan büszkék is vagyunk. Ennek eredményeképpen pedig elkerüljük egymást, és magányosan húzogatjuk a Tindert esténként. Ezt a problémát szerettem volna megörökíteni a Liliomban” – mondta.

A klippel „a célunk egy nosztalgiával átitatott véres-romantikus vízió létrehozása volt, amelyben sosem tudhatja a néző, hogy mi fog történni a következő pillanatban” – mondta Szigeti Zsófi.

további tartalmak a rovatból