A nagy siker miatt meghosszabbítja online programját a moszkvai Nagyszínház

bolsoj, moszkva, nagyszínház, színház
A moszkvai Bolsoj Színház (Nagyszínház) belülről.
Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődésre tekintettel egyelőre egy hónappal meghosszabbítja a moszkvai Nagyszínház korábbi sikeres opera- és balettelőadásaiból válogató online programját, amelyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási és gyülekezési korlátozások miatt indított március 27-én.
Vágólapra másolva!

Az internetes program második szakasza szerdán a Le corsaire (A kalóz) című háromfelvonásos balettel folytatódik, de

műsorra kerül az elkövetkező hetekben a Spartacus és a Don Quijote című balett, valamint a színház bezárás előtti utolsó premierje, a Szadko című opera is.

A moszkvai Bolsoj Színház (Nagyszínház) belülről (korábbi felvétel). Forrás: Wikipédia

Az amúgy teltházas produkciók a Bolsoj hivatalos YouTube-csatornáján közép-európai idő szerint 18 órától tekinthetők meg élőben, és 24 órán belül letölthetők maradnak.

Az eredetileg április 10-ig meghirdetett online program a jelenlegi állás szerint május 11-én zárul Rimszkij-Korszakov operájával, a Szadkóval.

- olvasható a Nagyszínház honlapján.

A Bolsoj Balett Akadémia növendékei táncolnak a folyosón a balettórák szünetében Moszkvában 2019.december 04-én. A nagy múltú intézményben nem csak orosz állampolgárok, hanem több mint 20 ország növendékei tanulják a balettművészetet. Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Vlagyimir Urin főigazgató azt mondta, hogy jó esetben ősszel nyílhat meg újra a legendás moszkvai teátrum.

Urin szerint a színház napi 9 millió rubel (40 millió forint) bevételtől esik el a kényszerszünet miatt.