Bodrogi Gyula: Bitangul hiányzik a színház

Bodrogi Gyula
Vágólapra másolva!
Óriási hiányérzettel ünnepli 86. születésnapját a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula.
Vágólapra másolva!

Április 15-én, szerdán ünnepli 86. születésnapját a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula, aki a Blikknek azt mondta, nem is gondolta volna, hogy ennyire tud hiányozni a színház. „Törvénytisztelő vagyok, elfogadom, hogy a pandémia miatt idén ünnepelni is csak zárkózottan tudok, de

hogy semmi nem igaz, mégis mindent elhisznek nekünk. Hogy a nézők is velünk játszanak. Nem tudtam, hogy ennyire szeretem” – mondta. Bodrogi Gyula a járvány miatti korlátozások előtt a Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban és a Budapesti Operettszínházban is játszott. Emellett pedig két rendezése is futott a Turay Ida Színház műsorán.

Bodrogi Gyula fotó: Talán Csaba

A lapnak azt is elmondta, „a koromnak megfelelően érzem jól magam, talán annál kicsit jobban. Szeretem az életet, és úgy ötven évvel jól el is tudok számolni. A többit a jó Isten ajándékának tekintem, és nem is változtam, csak a világhoz viszonyítva, bár

Nem is olyan régen még Gyuszika voltam, aztán Gyula lettem, majd művész úr és Gyula papa. Aztán jött a »milyen jól nézel ki!«, de már azt is hallottam, hogy »te még mindig játszol?«.

Régen Gyuszika voltam, aztán Gyula, ma már Gyula bácsi

Április 15-én nyolcvanöt éves lesz Bodrogi Gyula, Kossuth-díjas, kiváló művész, a nemzet színésze. Energikus, vidám, mindig mosolyog, és a színpadon most is zseniális, mint amilyen mindig is volt. Nem olyan régen láttam az Egy ember az örökkévalóságnak című darabban a Nemzeti Színházban Wolsey bíboros szerepében.

Bodrogi Gyula a kijárási korlátozás alatt is kettesben tölti a hétköznapjait az élettársával. „Angéla a születésnapomon sem tud meglepni engem, mert az lepne meg, ha rossz ételt főzne, amire még sosem volt példa” – mondta.

„Vigyázzunk egymásra!” – zárta gondolatait a járvánnyal kapcsolatban a március közepén megjelent üzenetében a Kossuth-díjas Bodrogi Gyula.