Elmaradnak a pécsi Zsolnay Fényfesztivál megszokott programjai

Vágólapra másolva!
Idén nem a szokásos formájában valósul meg a nyárra tervezett, korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó pécsi Zsolnay Fényfesztivál. Az idei nyárra tervezett programokat jövőre tartják meg.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt idén nem a megszokott formájában valósul meg a nyárra tervezett, megalapítása óta több tízezer látogatót vonzó Zsolnay Fényfesztivál. A pécsi rendezvényt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szerdai közleményében az áll, a koronavírus-járvány és az abból eredő kiszámíthatatlanság miatt bizonyossá vált, hogy a ZSÖK

nem tudja olyan léptékű összetett programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években.

Ezért az év hátralévő részében hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekednek, az idei nyárra tervezett programokat pedig jövőre tartják meg.

Az eddigi hagyományokat továbbvivő, de olyan, kisebb léptékű programok sorozatára lehet idén számítani, amik gondolkodásra sarkallnak, értéket közvetítenek, szórakoztatnak, gyönyörködtetnek, emellett virtuálisan is követhetők – olvasható a közleményben.

A 2016-tól minden nyáron megtartott pécsi Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos fényünnep, mely a fényfesztiválok világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal ötvözi. A rendezvény már az első évben tízezreket vonzott, 2017-től pedig 50-100 ezer ember vett részt a pécsi belvárosban rendezett programokon.