Virtuális szerenádot szerveznek a koronavírus-járvány miatt

2020.04.17. 12:14

A végzős szegedi középiskolások üzeneteit és dalait a helyi rádió küldi el a tanároknak.

Országszerte hagyomány, hogy a végzős középiskolai diákok az érettségi előtt közösen meglátogatják tanáraikat, akiknek szerenáddal köszönik meg munkájukat, gondoskodásukat. A koronavírus-járvány miatt ezeket a megszokott formában – lovaskocsis, kisvonatos, buszos körutazásban – idén nem lehetne megtartani. 

Emiatt Szegeden a helyi rádió virtuális formában teszi lehetővé, hogy a diákok eljuttathassák köszönő üzeneteiket egy dallal együtt a tanáraiknak. „Az eddig szabadtéren előadott énekeket most az igazi előadók fogják prezentálni. Természetesen egy dallal is elmondhatjuk, azt amit kimondani vagy leírni mi magunk nem tudnánk, viszont a zenék a diákok üzeneteivel lesznek teljesek. Április 27-től május 1-ig a Rádió 88-ban minden este a műsorvezető a végzősök leveleit olvassa fel, majd az osztály által választott dalt is lejátsszuk." - mondta Bagdi Zoltán, a rádió marketing vezetője.

Hozzátette, a szegedi végzős diákok biztosan nagyon készültek a szerenádra, ezért remélik, hogy ezzel a gesztussal segíthetnek nekik.