Sokunknak lehet ez egy szuper menedék

Juhász anna Juhász Anna Szili Nóra
Juhász Anna
Vágólapra másolva!
Juhász Anna irodalmár mesélt az otthon töltött mindennapjairól, és felolvasott párat a számára fontos versek közül is.
Vágólapra másolva!

A Maradj Otthon! Fesztivál kihívásának hétfő esti vendége Juhász Anna, a Várkert Irodalom háziasszonya volt. Egy hatalmas polc előtt ülve beszélt a járványhelyzetben telő mindennapjairól, és a munkáját érintő változásokról. A polcról és általában a könyvekról azt mondta, „sokunknak, akik szeretünk olvasni, ez egy szuper menedék. Így talán könnyebb átvészelni a karantént, illetve ezt a rémes helyzetet, amiben az egész világ van.”

Azt is mondta, „az élet nagyon megváltozott, biztos nektek is. Nagyon sok új dologhoz kell alkalmazkodni. Én olyan vagyok, hogy próbálom mindig a jó oldalát keresni a dolgoknak. Már rengeteg olyan helyzet volt az életemben, amikor nehézséggel kellett szembenéznem, és valahogy mindig azt láttam, hogy magamból tudok táplálkozni, tehát nekem kell erősnek lennem. És most is így vagyok ezzel, hogy

Emellett meg azon dolgozom, hogy ezek a bezártsággal töltött napok szépek és jók legyenek.” Nem csak nekem, hanem nektek is, akik irodalmi programokon részt vesztek.” Juhász Anna a személyes beszámolók mellett jó pár verset is felolvasott. Olyan műveket választott, amik neki fontosak, esetleg még menedéket is adnak.

A fesztivál kihívásának kedd esti meghívottja Pál Dénes lesz. Az énekes 19 órakor kezdi élő bejelentkezését.