Ősszel új ajándékot kapnak a képregényrajongók

Asterix és Obelix
Vágólapra másolva!
A Le menhir d'or (Az arany menhir) címet viselő, feledésbe merült történetet 1967-ben hangoskönyvként, kísérőfüzettel adták ki, képregényként eddig nem jelent meg.
Vágólapra másolva!

Az Egmont Ehapa német kiadó hétfőn jelentette be, hogy kiadják Asterix egyik, eddig csak hangoskönyvként ismert történetét képregényben is. A Le menhir d'or (Az arany menhir) címet viselő, feledésbe merült történetet 1967-ben hanglemezen jött ki, és csupán egy kísérőfüzetet kapott.

A René Goscinny (1926-1977) szövegíró és a márciusban meghalt Albert Uderzo (1927-2020) rajzoló közös munkájából született Asterix-világ ezen történetében Hangjanix a főszereplő, aki részt akar venni a bárdok számára rendezett legendás dalversenyen, amelynek nyertesét az arany menhirrel tűntetik ki. Asterixet és Obelixet felkérik, hogy kísérjék el Hangjanixet a versenyre.

Meghalt az Asterix és Obelix képregények alkotója

92 éves korában meghalt az Asterix és Obelix képregények írója és rajzolója, Albert Uderzo. Életének 93. évében meghalt az Asterix és Obelix képregények alkotója. Albert Uderzo családja keddi közlése szerint Párizs elővárosában, Neuillyben, álmában halt meg szívinfarktus miatt. Veje, Bernard de Choisy elmondta, Uderzo az elmúlt hetekben már nagyon fáradékony volt.

A rajzokat Uderzo még 1967-ben készítette, 2019-ben pedig az ő felügyelete alatt végezték el restaurálásukat a kiadó munkatársai. Céleste Surugue, a Goscinny és Uderzo kiadványainak kezelésére még Uderzo által életre hívott Albert René Kiadó ügyvezető igazgatója elmondta, a 44 oldalas képregény a tervek szerint

október 21-én jelenik meg 100 ezres példányszámban.

„Ez az album különleges, mivel valódi kincset tárunk fel általa” – mondta Surugue. A kiadványban olvasható és látható Goscinny teljes szövege és az Uderzo által megalkotott 14 illusztráció.