Hárman kapnak Harangozó-díjat idén

Feledi János CSELEKVÉS Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY táncművész táncol
Budapest, 2019. január 11. Feledi János adja elő saját koreográfiáját a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál második versenynapján a MU Színházban 2019. január 11-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Három táncművész kap 2020-ban Harangozó Gyula-díjat. Idén is április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából hirdette ki a díjazottakat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 
Vágólapra másolva!

A Tánc Világnapját 1982 óta minden évben a klasszikus balett nagyságának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága hagyományteremtő céllal 2019-ben, éppen a Tánc Világnapján adta át a Harangozó Gyula-díjat. Idén ezzel a díjjal ismerik el Feledi János, a Feledi Project művészeti vezetője, Moussa Ahmed, táncművész, koreográfus és Sághy Alexandra, táncművész, művészeti vezető munkáját.

Feledi János táncol a Frenák Pál Társulat: Gördeszkák című táncelőadásának próbáján, a Nemzeti Táncszínházban Forrás: MTI/Kollányi Péter

Feledi János, a Feledi Project művészeti vezetője, a táncművészet területén nyújtott alakításai és a nagy sikerrel bemutatott egyedi hangulatú, egyéni stílusú, kifejezésű, alkotói formavilágú koreográfiáinak bemutatásaiért, kortárs zeneszerzők műveinek kortárstánci interpretálásáért, elismerésül.

Moussa Ahmed, táncművész, koreográfus, aki alkotásaiban a régmúlt értékeit a jelenkor formanyelvével ötvözi és viszi sikerre.

Sághy Alexandra, táncművész, művészeti vezető, akit több évtizedes kiemelkedő szakmai munkássága alapján, egyedi előadókészsége és magas színvonalú technikai tudása emel ki az egyetemes kortárs tánc szereplői közül. A táncművészethez kötődő érzékenysége és minősége, pedagógiai és koreográfiai munkáiban is a legmagasabb szinten nyilvánul meg.