Pakolgatott a karanténban, és az Oasis ki nem adott dalára bukkant

Ricky Hatton v Paulie Malignaggi hitman boxing HORIZONTAL GettyImageRank2
LAS VEGAS - NOVEMBER 22: Noel and Liam Gallagher of Oasis bring out boxer Ricky Hatton of England's belts before taking on Paulie Malignaggi during their light-welterweight fight at the MGM Grand Garden Arena November 22, 2008 in Las Vegas, Nevada. John Gichigi/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy elveszettnek hitt Oasis-dal demójára bukkant Noel Gallagher, a 2009-ben feloszlott rendkívül sikeres brit rockzenekar gitárosa, dalszerzője. A Don't Stop... című számot a zenész csütörtökön éjfélkor tervezi közzétenni.
Vágólapra másolva!

Több száz CD-t nézegetett át a karanténban Noel Gallagher, így bukkant a napokban egy elveszettnek hitt Oasis-dal demójára. A 2009-ben feloszlott Oasis alapítója azt mondta, „időmilliomos vagyok mostanában, úgyhogy

elhatároztam, megnézem, mi is van azon a több száz jelöletlen CD-n,

amely otthon mindenfelé hever. Mintha a sors akarta volna, belebotlottam ebbe a régi demófelvételbe, amelyről azt gondoltam, örökre elveszett.”

A Don't Stop... soha nem jelent meg, az Oasis nem rögzítette stúdióban. A számnak egyetlen verziójáról volt eddig tudomása az Oasisnek, illetve a rajongóknak, azt nagyjából tizenöt évvel ezelőtt, egy hongkongi koncert előtti hangbeálláson játszották el. Noel Gallagher a közösségi oldalán írta, nem tudja biztosan, mikori a most talált demófelvétel.

A koronavírus hozhatja össze az Oasist

Úgy néz ki, a sokévi digitális mocskolódás után Liam Gallagher képes lenne összeállni testvérével és az Oasis többi tagjával egy jótékonysági koncertre, ha a világ túl lesz a koronavírus-járványon. „Most komolyan, egy csomó ember szerint egy s*ggfej vagyok, igaz, egy jóképű s*ggfej, de ha lemegy ez az egész, össze kéne állnunk" - kezdte a testvérének szán Twitter-bejegyzést a legendás Oasis alapítója.

Az Oasis (tizennyolc év után) 2009-ben oszlott fel, a gitáros azóta három albumot és számos EP-t készített Noel Gallagher's High Flying Birds elnevezésű bandájával. Legutóbb idén márciusban jött ki új számuk, a Blue Moon Rising. A manchesteri Oasis minden idők egyik legsikeresebb brit zenekara volt,

több mint 75 millió lemezt adtak el világszerte,

nyolc-nyolc kislemezük és albumuk vezette a brit listát, 1995-ös lemezük, a (What's the Story) Morning Glory? minden idők ötödik legnagyobb példányszámban elkelt albuma az Egyesült Királyságban.