Pályázatokkal támogatja az alkotókat a Petőfi Irodalmi Múzeum

2020.05.04. 11:10

A Köszönjük, Magyarország! című program keretében a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatokat hirdet írók, költők, dramaturgok, zeneszerzők és a könnyűzenei műfajban alkotók számára.

Írók, költők, dramaturgok, zeneszerzők és a könnyűzenei műfajban alkotók számára hirdet pályázatokat a Petőfi Irodalmi Múzeum Köszönjük, Magyarország címmel. A pályázatok előfinanszírozási rendszere lehetőséget teremt az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására a koronavírus-járvány miatti helyzetben.A program hozzájárulhat ahhoz, hogy a veszélyhelyzet elmúltával aktív szereplői maradjanak a kulturális életnek, bemutathassák műveiket, folytathassák alkotómunkájukat. A járvány miatt az alkotók elveszítették a közönségükkel való találkozás lehetőségét, a felkérések és megbízások elapadtak, és ez nemcsak a kulturális életben jelent hiányt, de anyagi veszteségként is éri az alkotókat.

Kihirdették a fordítástámogatási pályázat első nyerteseit

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Irodalmi Export-Import Igazgatósága 2019. decemberében írta ki első fordítástámogatási pályázatát. A magyar irodalom műveinek fordítását és külföldi megjelentetését elősegítő pályázat keretösszege sokszorosa volt a korábbi hasonló pályázatok keretösszegeinek - írja a Hajónapló. 2020. április 30-án, csütörtökön hirdették ki a nyerteseket.

A Petőfi Irodalmi Múzeum kultúrstratégiai intézményként kapott felkérést két pályázati felhívás közzétételére. Az egyik felhívás írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők számára, a másik a könnyűzenei műfajban alkotóknak szól. A Köszönjük, Magyarország! című kezdeményezés forrásait az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja az Előadóművészeti Többlettámogatás rendszerében. A pályázati folyamatban, a döntéshozatalban és a lebonyolításban a múzeum partnere a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Magyar Könnyűzenei Központ és az A38 hajó. A rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 150 millió forint, a pályázatok benyújtásának határideje 2020. május 18., 12 óra. A részletes pályázati felhívások megtalálhatóak a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján.

további tartalmak a rovatból