Vágólapra másolva!
Hosszú hetek után megszólalt nyilvánosan Eszenyi Enikő. A Vígszínház egykori igazgatója azonban nem a volt színházáról beszélt, hanem egy nagyon fontos ügyben, a székely polgári kezdeményezés kapcsán szólalt meg. – erről írt a Blikk.  
Vágólapra másolva!

„A színház bezárása óra rengeteg ügyet kell intézni, de természetesen a kollégáim segítenek a járvánnyal kapcsolatban is, és készülök új projektekre is" – kezdte rövid, videós interjúját Eszenyi Enikő.

Eszenyi Enikő Forrás: Daniel Dömölky/Daniel Dömölky

Az Írdalá.hu oldalnak elmondta, ő is támogatja a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezését, amelynek célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei, így a határon túli magyarok is megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak. Elmondása szerint azért állt ki a kezdeményezés mellett, mert a tavalyi, Székelyföldön tartott előadásai során a közönség „megható szeretettel" fogadta a társulatot, ami nagy hatással volt rá. „Rengeteg barátunk van ott. Nagyon sok fiatal jött el az előadásra, és az ő fejlődésük miatt fontos meglépni és támogatni a polgári kezdeményezést" – mondta Eszenyi, hozzátéve: „abban reménykedem, hogy akkor, amikor ennek az időszaknak vége, mindazt vissza tudom, tudjuk adni, amit most kaptunk sok-sok embertől".

Az egykori színigazgató legutóbb akkor szólalt meg a nyilvánosság előtt, amikor visszavonta a Vígszínház igazgatói posztjára beadott pályázatát, azt követően, hogy a társulat egykori tagjai közül többen is verbális erőszakkal és hatalommal való visszaéléssel vádolták meg, majd bocsánatkérést is követeltek tőle. Eszenyi Enikő egyébként akkor lett kegyvesztett a Karácsony Gergely-féle Városházán, amikor nem ment el együtt tüntetni, éppen Karácsony Gergellyel.